Льов: Трябва да останем скромни, да не надценяваме победата

Льов: Трябва да останем скромни, да не надценяваме победата  | StandartNews.com

Бело Оризонте. Наставникът на Германия Йоаким Льов демонстрира скромност и призова за спокойствие и умерена еуфория след грандиозната победа със 7:1 срещу Бразилия, която изстреля бундестимa към рекорден осми финал на Мондиал.

Селекционерът сподели веднага след феноменалното представяне, че отборът ще празнува след мача, но още в сряда започва усилена подготовка за финала на 13 юли, в който германците ще се изправят срещу победителя от мача между Аржентина и Холандия, който ще се играе тази вечер от 23.00 часа българско време.

"Днес всеки свърши своята работа с пределна концентрация. Но това трябва да продължи. Трябва да останем скромни. Не трябва да надценяваме тази победа, а да продължим да бъдем изключително концентрирани до неделя", заяви наставникът на бундестима след мача.

Льов дори сподели, че съчувства на бразилския отбор и изрази мнението, че огромният натиск за домакински триумф е оказал влияние върху футболистите на Бразилия. Той заяви, че добре познава чувството - през 2006 г. Льов беше помощник на селекционера Юрген Клинсман, когато германците отпаднаха в полуфиналите на световното първенство, на което бяха и домакини.

"Те бяха шокирани в началото и след това мачът стана лесен за нас. Пет гола за 18 минути. Беше ясно, че са шокирани и не знаят какво да правят", коментира историческия двуой Льов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай