„Лъвовете” заминаха за Палермо

Кандидатурата на България за Евро 2020 е приета от УЕФА

„Лъвовете” заминаха за Палермо | StandartNews.com

София. Националният отбор по футбол на България замина за Палермо. Там той ще играе срещу Италия в световната квалификация. "Ще трябва да променяме историята и да вземем нещо в Италия", каза президентът на БФС Боби Михайлов. Той обясни, че е важно момчетата да изпълняват указанията на треньора и най-вече да са здрави.

„Колкото повече точки вземем от двата мача, толкова по-добре. Това със съдийството си е български синдром. Италия е Италия. Ние отиваме там, за да се опитаме да вземем нещо. Ако не се получи, трябва да победим във всички останали мачове, за да излезем на един финал с Чехия на стадион "Васил Левски", продължи Михайлов. Той се обърна към медиите да не отразяват прекалено емоционално играта на „лъвовете", нито при победа, нито при загуба. "Момчетата се правят герои сами, а журналистите им помагат. Затова имам молба към медиите, нито много да ги вдигате, нито много да ги сваляте. Всички знаят колко е важно. В лагера всичко е нормално. Дано имаме и късмет", допълни той.

Накрая Михайлов коментира добрата новина за кандидатурата на България за Евро 2020: "Подадохме документите за домакинство. УЕФА потвърди, че кандидатурата ни е приета. Оттук нататък започваме работа с правителството. Едно такова домакинство, минава през строежа на нов национален стадион. Има много време до тогава. Първенството е 2020 година, а до 2018 година трябва да са построени стадионите".

Българите ще кацнат в Палермо в 8:40 местно време, а тренировката им ще запоне в 11 часа. Официалното занимание на стадион "Ренцо Барбера" е предвидено за 20:30. То ще бъде открито за медиите в първите 15 минути. Половин час преди селекционерът Любослав Пенев ще даде пресконференция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай