Кралев: Мачовете с публика, само при спазване на правилата

Министърът на здравеопазването ще вземе решението

Кралев: Мачовете с публика, само при спазване на правилата | StandartNews.com

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви днес, че може да има публика на футболните стадионите, но, само ако клубовете гарантират спазването на противоепидемичните мерки. Той говори пред медиите във Варна, като допълни, че ще проведе разговори с министъра на здравеопазването по темата.

Както е известно феновете на "Левски" и ЦСКА призоваха стадионите у нас да бъдат отворени за началото на новото първенство. Efbet Лига стартира този петък, като първата среща е между ЦСКА 1948 и ЦСКА. Мачът е в петък от 20:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". "Сините" пък играят с Берое на 10-и август в София.

"Мачове с публика може да има, ако клубовете гарантират, че ще се спазват правилата. Всички би трябвало да си помислят какво трябва да се направи преди да се пристъпи към отварянето на залите и стадионите. Според мен въпросът трябва да е насочен към фен клубовете - дали са готови да спазват тези правила. Обществото е поляризирано по темата със или без зрители на спортните събития. Решението за отваряне на залите и стадионите за публика се взема от министъра на здравеопазването. Ние ще водим разговори по тази тема, но първо трябва самите клубове, самите спортни федерации да гарантират, че правилата ще бъдат спазвани

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай