Кой е задържаният спортен служител,хванат с голяма сума /ОБНОВЕНА/

Парите са били белязани

Кой е задържаният спортен служител,хванат с голяма сума /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Голям скандал избухна днес, свързан с пореден случай на корупция у нас.

Висш служител на Министерството на младежта и спорта е задържан за корупция днес по обяд при акция на Софийската градска прокуратура и Антикорупционната комисия, съобщиха БТА и БНТ, позовавайки се на прокуратурата.

В чиновника са открити 60 000 лева, като банкнотите са били предварително белязани, уточниха от държавното обвинение.

Според първоначални данни мъжът е трябвало да съдейства една от спортните федерации да получи финансиране за голям международен турнир.

Задържаният е началник на отдел, допълва "24 часа". Парите не са свързани с обществена поръчка, твърди източникът им.

Добави коментар

Всичко е в процес на установяване. Подкупът е поискан от шеф на спортна федерация с цел да се отпусне 1 милион и 200 хиляди за европейско първенство и да не бъдат спирани по-нататъчни финанасирания на съответната федерация по спорта. Това каза на брифинг заместник градският прокурор и говорител на Софийска градска прокуратура Христо Кръстев.

На въпрос дали става за Европейското първенство по вдигане на тежести, от Прокуратурата посочиха: "Не можем да потвърдим, не следим европейските първенства кога са в България. Не можем и да отречем. Едното лице е задържано за 24 часа, има вероятност и други лица да бъдат задържани за 24 часа".

От министерството съобщиха, че информираме, че оказват пълно съдействие на Софийска градска прокуратура и на Комисията за противодействие на корупцията. "Задържаното лице е на експертна длъжност в дирекция на ММС и няма никакви ръководни функции", добавят оттам.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай