Холандия довърши Бразилия

Холандия довърши Бразилия | StandartNews.com

Холандия допринесе за унижението на Бразилия, като победи с 3:0 в мача за третото място.

Домакините, които започнаха Мондиала с огромни очаквания и бяха определяни за големия фаворит за трофея, преживяха втори разгром, след като в полуфиналите бяха унизени от Германия с 1:7.

Съставът на Луиш Фелипе Сколари завършва турнира с 14 допуснати гола, което е второто най-лошо постижения в историята след 15-те попадения, които Белгия получава през 1986 г. Освен това за първи път от 1940 г. Бразилия допусна две поредни поражения като домакин.

Освен единадесетте бразилци на стадион "Мане Гаринча" изключително слабо се представи и главният съдия Джамел Хаймуди от Алжир, който се прояви с неадекватни отсъждания и в двете посоки.

Холандският отбор пък завърши световното без загуба в седемте си мача, което се случва за първи път в историята му. "Лалетата" обаче ще трябва да изчакат още четири години, за да опитат отново да сбъднат мечтата си за първа световна титла.

Отборът на Луис ван Гаал изигра много спокойно мача срещу Бразилия и без никакви проблеми стигна до успеха. Робин ван Перси и Дейли Блинд се разписаха в началото на мача, а в последната минута Жоржиньо Вайналдум оформи крайния резултат.

Двубоят беше последен за Ван Гаал като селекционер на Холандия, който свърши впечатляваща работа в последните две години. Той ще продължи кариерата си в Манчестър Юнайтед, а мястото му ще бъде заето от Гуус Хидинк.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай