Голяма новина разтърси феновете на Манчестър Юнайтед

Компанията ще поеме отговорност за футболните операции на клуба

Голяма новина разтърси феновете на Манчестър Юнайтед | StandartNews.com

Източник: Ройтерс

Шефът на компанията Ineos Group сър Джим Ратклиф финализира сделката за закупуване на 25% дял в Манчестър Юнайтед, обявиха официално от клуба на Бъдни вечер. Според информации сделката е на стойност 1,2 милиарда паунда.

Компанията ще поеме отговорност за футболните операции на клуба. Съгласно споразумението Джим Ратклиф ще придобие 25% от акциите от клас Б, притежавани от семейство Глейзър, и до 25% от акциите от клас А, като инвестира 300 милиона долара в инфраструктурата на стадион "Олд Трафорд".

"Манчестър Юнайтед обявява, че е сключил споразумение, съгласно което президентът на Ineos, сър Джим Ратклиф, ще придобие 25% от акциите на Манчестър Юнайтед клас Б и до 25% от акциите на Манчестър Юнайтед клас А и ще предостави допълнителни 300 милиона долара, предназначени за бъдещи инвестиции на "Олд Трафорд".

Като част от сделката Ineos прие искане от борда да му бъде делегирана отговорност за управлението на футболните операции на клуба. Това ще включва всички аспекти на спортно-техническите дейности и академиите на мъжкия и женския футбол", се казва в съобщението на Манчестър Юнайтед.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай