Формула 1 най-рано през юни

Отмениха още три старта от календара

Формула 1 най-рано през юни | StandartNews.com

Шефовете на Формула 1 официално отложиха днес състезанията в Монако, Испания и Нидерландия. И трите старта трябваше да бъдат през май, но сега сезонът ще започне най-рано на 7 юни в Азербайджан. Новината дойде след конферентен разговор, проведен между Чейс Кери, Рос Браун, Жан Тод и шефовете на десетте тима. 

„Поради ситуацията с COVID-19 в световен мащаб, ФИА, Формула 1 и трите промоутъра на състезанията взеха тези решения за отлагане, за да гарантират здравето и безопасността на пътуващия персонал, участниците в шампионата и феновете, което остава нашата основна грижа“, се казва в официалното съобщение.

„ФИА и Формула 1 продължават да работят в тясно сътрудничество със засегнатите промоутъри и местните власти. Те ще наблюдават ситуацията и ще отделят необходимото време за проучване за потенциалните алтернативни дати за всяко състезание, ако ситуацията се подобри. Ф1 и ФИА очакват сезонът да започне веднага щом това е безопасно след месец май.“

Във връзка с извънредната ситуация шефовете на спорта и ФИА вече обявиха, че затварянето на фабриките на отборите във Ф1 трябва да стане в периода от днес до края на април, а не както обикновено през август. То трябва да продължи 21 дни. В момента някои от отборите вече затвориха фабриките си до 29 март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай