Държавата ще финансира от ремонта на стадион "Тича"

Държавата ще финансира от ремонта на стадион "Тича" | StandartNews.com

Най-добрата настилка и най-доброто осветление ще направим на стадион "Тича" във Варна.Правим го за отбори, които сами са се изградили и са показали резултати, каза Бойко Борисов, като поздрави футболистите на ПФК "Черно море" и лично наставника им Никола Спасов.

"Моряците" биха "Левски" за Купата и "Лудогорец" за Суперкупата, не скри възторга си премиерът. Според него приходите позволяват и както за "Лудогорец" държавата е направил трибуна, така и ще помогне за настилка и осветление на "Тича", да могат футболистите да играят в нормално време, а не в жегите.

Борисов изрично подчерта, че не нов стадион ще се прави, а държавата само ще помогне за базата, теренът е държавен.Спортният министър Красен Кралев ще направи обществена поръчка, разговаряно е и с финансовия министър. Идеята ни е да се помогне да имаме един добър стадион, каза старши треньорът на ПФК "Черно море", носителя на Суперкупата Никола Спасов, когото феновете възпроизведоха в адмирал след победата над "Левски" и визите на "моряците" за Лига Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай