Ана надви Маша в мача на красавиците

Забавиха двубоя в Богота с 4 часа, Шарапова на косъм да се откаже

Ана надви Маша в мача на красавиците | StandartNews.com

Ана Иванович победи Мария Шарапова в демонстративен мач на двете най-харесвани тенисистки в света. В Богота сръбкинята отнесе гаджето на Григор Димитров с 6:1, 1:6 (12-10). Двубоят в колумбийската столица закъсня с цели четири часа. "За първи път виждам 10 000 зрители да не могат да влязат толкова време", изрази разочарованието си рускинята, която била на път да се откаже. Стартът бе отложен след намеса на местните власти, които поискаха от организаторите първо да платят наема на залата, преди да пуснат феновете. Сериозна е била и опасността срещата да пропадне.

"Щастлива съм, че за първи път посетих Колумбия. Тук ми харесва много, хората са приятелски настроени, а храната е страхотна", коментира Иванович. "Постоянно пътувам и съм посещавала много места по света, но е странно, че никога досега не съм била тук. Играта ми липсваше. Направих малка крачка напред. Тенисът е най-важният аспект от моя живот в настоящия момент", сподели Маша, която излезе на корта за първи път след турнира в Синсинати в средата на август.

Шарапова е заявила участие в надпреварата в Бризбейн от 30 декември до 5 януари, като това се очаква да бъде първият й официален турнир за 2014 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай