Неделя,

Алберт с нови точки от Световната купа

От: Пламен Вълков -
212
Алберт с нови точки от Световната купа
A
A
A

Звездата на в алпийските ски Алберт Попов се класира на 24-о място в слалома от Световната купа Кранска Гора (Словения). Аби финишира с общо време 1:51.15 секунди. Той беше 29-и след първото си спускане за 53.15 секунди, но прогресира с пет позиция след осми резултат във втория манш с 58.00 секунди.

Другият българин в състезанието Камен Златков финишира 36-и в първия манш за 54.41 секунди. Той остана само на 1,12 сек от място във втория. За Камен това бе дебют в Световната купа този сезон.

Световният шампион за младежи от Давос 2018 Клеман Ноел (Франция) записа осма победа в кариерата си за Световната купа и втора за сезона с 1:47.51 минута.

Той беше най-бърз след първото спускане с 49.30 секунди и запази лидерската си позиция.

Друг французин Виктор Мюфа-Жанде се класира втори на 62 стотни от секундата, а трети се нареди Рамон Ценхойзерн (Швейцария) на 71 стотни от секундата.

Австриецът Марко Шварц завърши седми на 1.69 секунди и си осигури малката Световна купа в дисциплината преди финалите на сезона в Ленцерхайде (Швейцария) през следващата седмица.

Шварц е недостижим на върха с 625 точки, пред Ценхойзерн с 503 точки и Ноел с 473 точки. Алберт Попов е 26-и с 90 точки и остана само на 2 точки от 25-ото място - последното, което дава право на участие във финалите на кампанията. Той все пак може да се включи при отказване на някой от по-предно класиралите се алпийци.

Лидерът за Световната купа Алекси Пентюро (Франция) беше четвърти след първия манш, но не завърши втория и остана с актив от 1100 точки. Той има аванс на върха в подреждането от едва 31 точки пред Марко Одермат (Швейцария), който не кара слалом.

Трети е Лоик Меяр (Швейцария) със 760 точки.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com