Долу ръцете от Апостола

Долу ръцете от Апостола | StandartNews.com

Депутатите поругават светини и словоблудстват, докато държавата се затъва

"Наше е правителството, както е наш Левски, но и бесилото е ваше и предателят е ваш", изтрещя от трибуната червеният депутат Минчо Мънчев Минчев след гласуването на актуализацията на бюджета на първо четене. Пагубният гняв на лидера на националистическата партия "Нова Зора" бе прицелен към ДПС и ГЕРБ, които подкрепиха внесения от правителството законопроект, който ден по-късно Бойко Борисов обаче собственоръчно потопи.

Мнозина бяха убедени, че 42-то народно събрание е ударило дъното със "златния пръст" на Волен Сидеров, перманентния разпад поради липса на кворум и отчайващите безумия на народното представителство. Последните им издихания обаче показват колко точна е мисълта на Станислав Йежи Лец: "Дъно не съществува. Съществуват само препятствията на дълбините".

В умопомрачението си Минчев, който освен поет и машинист, е бил и доносник на Шесто управление на ДС,

омърси името и на една от малкото ни национални светини

- Апостола на свободата. Довчера депутатът от "Коалиция за България" блюдолизничеше и гласуваше безропотно и най-глуповатите решения и назначения на правителството на БСП и ДПС, а днес изведнъж видя в движението сянката на османския ятаган, а в опозицията - колективен поп Кръстьо.

Да сравнява обесването на Васил Левски с подалия оставка кабинет на Орешарски може да хрумне само на човек, обладан от бесове или изпаднал в делириум тременс. Апостолът пожертва живота си за "чиста и свята република", а не за луксозен бардак, който се продава на олигархията, целенасочено срива държавните институции, предизвиква банкова паника и води към тотална изолация от Европа.

Дяконът казваше също: "На такива хора дай работа, които са разсъдителни, постоянни, безстрашни и великодушни". Вместо това случихме на страхливи, крадливи, лъжливи и безотговорни държавници, които

на прощаване разпалват етническа омраза

и поругават светините.

В разгара на най-тежката социална, икономическа и политическа криза партийните въжеиграчи в Събранието се забавляват с приказки за целувки, подвикват си "Горчиво" и гадаят дали булката била "честна". Позволяват си открито да се гаврят с паметта на един от най-светлите герои на България.

В същото време в страната болничната помощ колабира - лекари стачкуват, а лечебниците отказват да приемат пациенти, ако не си носят лекарства, превръзки, чаршафи и храна. Строителните компании очакват 1,5 млрд. лева от държавата и са спрели работа, докато се разправят с подгонилите ги кредитори. Една от най-големите български банка - КТБ, е в реанимация, вследствие на което десетки хиляди работници не получават заплати втори месец, стотици фирми са спрели дейност. В хаос е работата на засегнатите общини, болници и държавни институции, които са имали неблагополучието да си държат парите в затворения трезор.
Обстановката е

като извадена от кошмар на пернишки пияница

- накрая практически целият парламент премина в яростна опозиция на правителството на Орешарски и не ще да има нищо общо с него. ДПС първи се отрекоха от правителството, въпреки че сега подкрепят актуализацията. БСП се прави, че няма нищо общо със свлачището и упорито сочи с пръст сближаването на Борисов и Местан и вече ги кръсти коалиция "БОСТАН". Последното ядоса силно лидера на ГЕРБ и той се врътна в последния момент, за да провали промените в бюджета, за да не го пришивали към ДПС. Въпреки известните на всички рискове за финансовата стабилност и уверенията на самия Борисов, че без актуализация служебният кабинет ще трябва да кара

"не на хляб и вода, а само на вода"

Прозрачната игра на партиите е да не понесат отговорност за новите няколко милиарда държавен дълг и да могат с лека ръка да го приписват на опонентите си. В последното грозно зрелище всички парламентарни сили влязоха в организиран заговор срещу българския народ, като не скриха, че поставят партийните си интереси над този на държавата. Добрата новина е, че 42-ото позорище си отива. Лошата е, че същите комарджии ще продължат да залагат държавните интереси като чип в казиното, водени единствено от собствения си егоизъм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай