2013 какво се случи

Пак не станахме Швейцария

2013 какво се случи | StandartNews.com

В 2013-а България получи оставката, която не очакваше, а не й дадоха онази, която чакаше. В парламента е все така топло, приятно и няма празни места. Макар и привидно там нещата да висят на косъм, ситуацията е стабилна. Защото на никого не му се тръгва от този рай. Още повече, че избраниците вече свикнаха с шума, който ги облъчва отвън.
В родината ни през тези дванадесет месеца гърмяха бомби, без да има война, погребвахме невинни заради лудостта по шосетата, мъката не ни отмина. Глупостта също не ни изостави. Остана си наш спътник през цялата година. И добре че е така. Иначе животът ни щеше да бъде безсолен и безвкусен като боиманджа. 2013: Някой се ожени, друг се разведе, малцина забогатяха, мнозина обедняха. Не станахме Швейцария, както планирахме, но това не попречи на десетки хиляди да тръгнат да търсят своята Швейцария. Дано я намерят. Жалко обаче, че няма да е тук.

Януари

Жена кла мъжа си, бил беден
Кървава драма се разигра в бургаския квартал Банево. Съпругата почти отряза ръката на мъжа си Живко. Жената пощуряла, след като той за пореден път се прибрал без никакви пари. Тя започвала да му натяква, че не може да я изхранва. Недоволна, домакинята грабнала ножа и му налетяла яростно. "Не исках да го намушквам, а само да го сплаша", оправдава се касапката пред полицаите.

Извод: Беден и влюбен е по-лошо от богат и невлюбен. Без пари любовта е като без котва. Няма кой да я държи и ще литне веднага, щом чуе шум на банкноти. А богатият не е за окайване. И милиардер да е, пак ще си намери жена, след което най-много да стане милионер.

Февруари

Ченгета с лекция заради Ханку Брат
Двама полицаи от Пловдив са били смъмрени от началника си. Причината са грозни правописни грешки, които допуснали при изписването на имената на две улици. Грешките лъснали при актове за неправилно паркиране. Единият униформен прекръстил улица "Хан Кубрат" на "Ханку Брат", а другият прекръстил "Цанко Церковски" на "Царековски". И двата фиша с правописни грешки са унищожени и написани наново.

Извод: Писането на акт е изкуство от висока класа. Той е борба на нерви. Добрият полицай е не този, който пита "Какво ще правим сега?", а онзи, който принуди нарушителя сам да му зададе този резонен въпрос. Тогава чрез една дребна финансова операция се спестяват всякакви актове и правописни грешки. Освен това помислете колко притеснен ще бъде органът на реда, дори да е доцент по граматика, ако нарушението е извършено в село Сърбогъзи или в махала Гъзурниците на с. Пръдлевци, Габровско.

Март

Бебе се роди в такси
Таксиджия стана акушерка по неволя. Виктор Паргов от Дупница помогна на клиентка да роди бебето си на задната седалка на колата. Малкото отначало не издало нито звук, но таксиджията хладнокръвно открил проблема и освободил вратлето от пъпната връв. Преди няколко години Паргов втрещил целия град, като върнал 8000 лева, забравени от клиент в колата.

Извод: Добре е партията или коалицията, която спечели изборите, да покани този човек за министър. Без значение дали на здравеопазването, финансите или транспорта. Той е дялан камък. Ако баш мераклиите обаче не позволят това да стане, то тогава г-н Паргов заслужава да бъде назначен за експонат в музея. Мястото му е в залата на славата на отдавна изчезналите видове. Заплата съгласно щата.

Април

Тийнейджърки се бият за секс
Две шестнадесетгодишни момичета нашляпаха своя връстничка, защото правила свирки на чуждо гадже. Видеото, което документирало събитието, е гледано от 2000 души. На него се вижда как едното момиче строява своя връстница, защото правила орален секс с приятеля й.
На всяка дума виновницата получава звучен шамар.

Извод: За да не се случват подобни неприятни инциденти, всеки трябва да свири със собствения си инструмент. С чужди може, но само с разрешение.

Май

Кмет брани монокините
Забраната на монокини на бургаския плаж не е демократична, отсече кметът Димитър Николов по повод искането на деветима пастори да се забрани на момите да се пекат само по прашки.

Извод: Да се забранят монокините край морето е не само недемократично, но и дълбоко нехуманно. Плоска, налята и дори леко провиснала, женската гърда е истинската господарка на плажа, карнавал за окото на естета. Странно е, че точно такива истински мъже като пасторите въстават против нея. Вместо да я благословят и анатемосат сутиена.

Юни

Водолази извадиха Ленин край Китен
Бюст на Ленин на дъното на морето край Китен втрещи водолази. Бюстът на Владимир Илич е идеално запазен и не е обрасъл в водорасли.
Оказало се, че художник с прякор Кораба изработил статуетките на бившите комунистически величия и ги потапял в морето като атракция за чуждестранните водолази.

Извод: Конкурс на тема: Ленин в Китен. Авангардист се явява с платно, на което е нарисувано легло със завивка. Изпод нея се подават два чифта крака - на Надежда Крупская и Феликс Джерджински. А Ленин? - попитали от журито. Ленин е в Китен, отговорил маестрото и спечелил.

Юли

Нашенци свиха дрога на испанската мафия
В Испания закопчаха девет българи отмъквали луксозни автомобили и им слагали в тайниците им дрога. После продавали возилата, като предварително им инсталирали проследяващи устройства. Така успявали да следят всяко движение на новите собственици наркотрафиканти. Следвала мнима "полицейска операция", при която нашенците отново отмъквали дрогата. Испанските следователи установили, че бандата изпрала около 3 млн. евро.

Извод: Колко жалко за тези кадърни момчета. Родината им ги прокудила. Вместо тук да бъдат продавачи в "Плод зеленчук" и да живеят щастливо със заплатата си, те са принудени за някакви си дребни милиони евра да се мъчат в далечна Испания. Единствената им радост в цялата мъка е, че в родината на Дон Кихот поне затворите са по-свестни.

Август

Маруся върна 12 000 долара на гурбетчия
Истинско съкровище намери и върна на собственика му бургазлийката Маруся Русева. Жената буквално се е блъснала в дебела пачка пари, но вместо да ги прибере, послушала съвестта си и ги върнала на втрещения им притежател. Мъжът е от Карлово, живее и работи в Ирландия и бил спестил пари за почивка.

Извод: Психиатър би трябвало да каже дали тази Маруся е съвсем в ред. Симптоматично е, че след всичко, което се е случило, тя доволно се смее на снимките във вестниците. В името на бъдещите поколения обаче Русева трябва да се държи далеч от политиката и политиците. Заради лошия пример.

Септември

Кмет кръсти бебе на Перник
Кмет стана настойник на подхвърлено бебе в Перник. Пеленачето бе намерено до кофа за боклук. Екип от лекари се погрижи за мъника и му избра името Юлиан, заради месеца в който е намерен. Бащиното име е Найденов, а фамилното Пернишки.

Извод: Хората са казали: Роди ме, мамо, с късмет, та ме хвърли на смет. Точно това се случва с младия господин Пернишки. Покрай факта, че кметът му е настойник, той за миг изминава пътя от боклука до властта. Странно, защото досега доста по-често сме ставали свидетели тъкмо на обратното.

Октомври

Дама летя със 130 км/ч в насрещното на "Тракия"
Млада жена бе заснета да шофира със 130 км/ч по магистрала "Тракия". Клипът е направен от мъж, който случайно вижда младата дама в другото платно. Само преди дни и цистерна измина 40 км със скорост 90 км/ч пак в насрещното на магистрала "Тракия".

Извод: По течението може всеки. Рутинно и лесно. Нестандартните, сочните, прогресивните, децата на сексуалната революция, нежните души винаги са от другата страна на пътя. Каквото и да им коства това. Освен това, редом до 54-годишния българин, който вилня пиян с 230 км/ч в Хърватия, въпросната дама си е просто моторизирана светица.

Ноември

Военни се командироваха на прет-а-порте в Париж
Шефове на военно дружество, работещо на загуба, си правили екскурзии да лъскавия моден форум прет-а-порте в Париж. Изпълнителният директор на "Интендантско обслужване" С.Н. и един от членовете на съвета на директорите две години поред са ходили командировка в Града на влюбените с държавни пари.

Извод: Похвално. Само в Париж истинският дизайнер може да свери часовника си с последните тенденции във военната мода. Само там той ще научи какво налага Лагерфелд по отношение цветовете на куртките, дължината на шинелите и силуета на фуражките. В шивалнята на танковия гарнизон в Сливен това е невъзможно.

Декември

Депутатите обиколили Земята 19 пъти
За половин година депутатите обиколили Земята повече от 19 пъти. От началото на мандата на 42-рото народно събрание до края на ноември те са пропътували със служебните си автомобили 806 708 км.

Извод: Пророк е поетът, казал: Човек е човек, когато е път. А нашите депутати си баш такива. Попитали един народен избраник коя марка кола е най-хубава. Служебната - отговорил той. Тогава всички казали аферим и паднала на колене заради мъдростта му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай