Старозагорски ученици срещу смъртоносните селфита

Интерактивна карта на опасните за екстремно селфи места в Стара Загора са изготвили ученици от езиковата гимназия “Ромен Ролан”в града

Старозагорски ученици срещу смъртоносните селфита | StandartNews.com

 Интерактивна карта на опасните за екстремно селфи места в Стара Загора са изготвили ученици от езиковата гиманзия  “Ромен Ролан”в града. В нея те са обозначили 15 подбрани  локации, като например покрива на на т.н. бл. "Стрела", до който достъпът в момента е напълно свободен. След като местата бъдат обозначени, учениците предлагат там да бъдат поставени табели. Те ще внесат предложението си и на кмета Живко Тодоров. "Целта е да се сведат до минимум инцидентите, случили се заради желанието за атрактивно селфи", аргументират идеята младите хора. Според официалната статистика  За 6 години 260 души по света са загинали от смъртоносната мода да си направят екстремно селфи.
 “Ние не искаме да забраняваме или ограничаваме никого. Това понякога има обратен ефект. Затова и табелите няма да бъдат забранителни, а мотивиращи. Целта ни е човек да се замисли за живота, здравето си и хората, които го обичат преди да посегне към телефона, за да си направи животозастрашаваща снимка. Загинаха хора заради тази мода. Нека да сложим край на тези инциденти” , е мнението на един от авторите на идеята Боряна Симеонова, ученичка от езиковата гимназия. 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай