"Семково" става топ курорт и център за дигиталните номади

До няколко месеца ще бъде завършен и основният ремонт и разширение на пътя от Белица до курорта

"Семково" става топ курорт и център за дигиталните номади | StandartNews.com

Източник: ДПС

Жителите и гостите на Белица днес отбелязват поредния зимен празник, който се провежда в курорта „Семково“. Богата спортна и културна програма предвиждат организаторите, а към усилията на местната власт тази година се включиха и дигиталните номади, които превръщат стария и неработещ от десетилетия голям хотел в "Ко-ливинг център".

До няколко месеца ще бъде завършен и основният ремонт и разширение на пътя от Белица до „Семково“. Местната власт има амбицията да превърне това прекрасно място в Рила в модерен и целогодишен туристически курорт и през последните години свърши много работа, предаде БНР.

Планинският курорт "Семково", който отстои на 15 километра от Белица, се превръща в център за дигиталните номади от целия свят. Предприемачът Матиас Цайтлер, създател на първите ко уъркинг пространства в България и на фестивала на дигиталните номади, който от няколко години се провежда в Банско, се оказа и първият голям инвеститор в курорта „Семково“, като върна към живот големия хотел от времето на соцализма и го превърна в „ Ко-ливинг център". Тази своя идея той сподели още преди няколко години, но търсеше най- подходящото място, където дигиталните номади могат да се установят за по-дълго време.

Кметът на Белица Радослав Ревански също приветства първия голям инвеститор в курорта "Семково“. Развитието на курорта „Семково“ е приоритет за местната власт, която пред последните години с помощта на държавата инвестира в подмяна на старата и изграждане на нова инфраструктура.

Последната пречка пред местната власт е собствеността на земите в курортната зона. За да може да се разшири зимната и спортна инфраструктура община Белица е поискала от държавата да и прехвърли една десета от урбанизираната територия.

Пандемията показа на всички, че да работиш от разстояние е възможно и има своите предимства. За дигиталните номади това е начин на живот и привилегията да са свободни, а за предприемачите е шанс да съберат екип от целия свят, сподели в "Рано в неделя" докторът по туристически маркетинг Мария Стоянова.

"Ко-ливинг центровете" са местата, в които дигиталните номади могат да живеят по-дълго време, а и да останат, ако решат да създадат семейства, което никак не е лесно, призна Стоянова.

На днешния зимен празник на Семково със сигурност кметовете на Белица, Разлог, Банско и Якоруда отново ще дискутират по-голямата тема за обединение на курортите в обща дестинация , която започнаха в началото на сезона с председателя на парламента Росен Желязков.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
pink
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи