Четвъртък,

Глобяват Брикел за мръсния въздух в Гълъбово

От: Матей Бонев -
Глобяват Брикел за мръсния въздух в Гълъбово
A
A
A


   Регионалната инспекция по околната среда и водите ще стартира административно-наказателна процедура срещу ТЕЦ "Брикел" заради допуснатото запрашаване на въздуха в Гълъбово и общината завчера. "Операторът не е изпълнил задълженията си, съгласно комплексното разрешително, да уведомява компетентния орган при аварии или други замърсявания, както и да документира случаите на неорганизирани емисии и предприетите коригиращи мерки за ограничаване на образуването им", аргументират санкцията от екоинспекцията. При проверката след множеството сигнали за мръсния въздух в Гълъбово е било установено, че оросителната система на депото за неопасни производствени отпадъци на най-модерната ТЕЦ в "Марица-изток" - американската AES - Гълъбово работи в нормален режим. "Запрашаването на въздуха е било в резултат на неорганизирани емисии от депото", заключават малко странно от РИОСВ. 
  Заради променливата метеорологична обстановка е издадено и предписание за допълнително овлажняване на депото през следващите  и ежедневно докладване за изпълнението на предписаните мерки.
  А за гълъбовци депото за отпадъчната сгур от ТЕЦ-а при производството на брикети си остава "черното езеро", което от години трови въздуха и прави живота на хората наистина черен.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички