Сряда,

Посрещат с мартеници пътниците на гарата в Плевен

От: Стандарт -
Посрещат с мартеници пътниците на гарата в Плевен
A
A
A

Пристигащите и заминаващите пътници на гара Плевен бяха посрещани от Баба Марта с мартенички, а талантливите деца от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Пордим украсиха с мартеници и червени и бели платове един от вагоните на бързия влак от Плевен за Варна, както и на сутрешния пътнически влак от Враца за Плевен. Организираното украсяване е в знак на признателност за подкрепата на БДЖ към различните инициативи на децата от училището през последните няколко години.

Отбелязването на традиционния български празник и обичай със закичване на мартеници на гара Плевен беше организиран съвместно от БДЖ, децата от училището в град Пордим и Национално сдружение на сираците в България (НССБ).

Баба Марта и облечените в традиционните за празника цветове деца внесоха допълнително празнично настроение в първомартенския ден за клиентите на националния железопътен превозвач, след като изненадаха приятно пътниците от премиващите влакове и в гарата с ръчно изработени от възпитаниците на СУ „Св. Св. Кирил и Методий” мартеници.

БДЖ традиционно подкрепя инициативи на любители на железопътния транспорт, които допринасят за пътуване към изконните ценности и корени на българщината и са свързани с отбелязването на народни традиции и обичаи, чрез които се дава възможност за приобщаването на българските деца към културните ценности и тяхното съхраняване като разгърнат своя творчески потенциал и възможности.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички