Откриват предсрочно реконструирания надлез в Стара Загора

Строителството започна в началото на юни и приключва на 1 февруари, малко преди определените 270 календарни дни

Откриват предсрочно реконструирания  надлез в Стара Загора | StandartNews.com

Реконструираният надлез над жплинията София-Бургас и бул. „Славянски“ в Стара Загора приключи преди първоначалния срок.Изпълнението на обекта предизвика обясним обществен интерес, тъй като свързва центъра на града с индустриалната зона и автомагистрала  „Тракия“. Строителството започна в началото на юни и приключва на 1 февруари, малко преди определените 270 календарни дни, съобщиха днес от общината. Извършена е цялостна модернизация на пътния надлез, в чийто обхват попадат три мостови съоръжения - два нови и един реконструиран.Пътното платно е разширено до 13 м. Връзката между двата оживени булеварда - Патриарх Евтимий“ и  „Славянски“, се осъществява вече с 2 новоизградени кръгови кръстовища, които заменят досегашните Т-образни кръстовища.Повишаване комфорта при движение в обособените бус ленти, намаляване риска от инциденти и произшествия на пътя,намаляване на задръстванията и подобряване на перспективите на градския транспорт, опазване на околната среда чрез намаляване на емисиите - това са само част от ползите на този обществено значим обект.
Той е съставна част от проекта за модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в Града на липите, който се финансира от оперативната европрограма „Региони в растеж 2014-2020. Общата му стойност е малко над 14 млн. лв, като безвъзмездната финансова помощ е 13,9 млн.лв, а собственият принос на общината е 759 хил.лв Проектът включва още изграждането на система за управление на градския транспорт ,въвеждане на автоматизирана система за таксуване и  рехабилитация на ремонтното хале на тролейбусното депо. 
Официалното откриването на обекта, което ще уважи премиерът Бойко Борисов, е в неделя. Веднага след това ще бъде пуснато движението на автомобили по двата булеварда - “Св. патриарх Евтимий“ и бул. „Славянски“.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай