Новият кмет на Ловеч обеща ново и различно управление

Страцимир Петков подари химикалка на досегашния кмет Корнелия Маринова

Новият кмет на Ловеч обеща ново и различно управление | StandartNews.com

Новият кмет на Община Ловеч Страцимир Петков положи клетва на специална церемония в Ловчанското читалище "Наука 1870 г." По време на тържествената сесия на новия Общински съвет клетва положиха също общинските съветници и кметовете на кметства.

На нея присъстваха областният управител на Ловеч Виктор Стойчев, както и Ловчанският митрополит Гавриил. Там бе и председателят на Общинската избирателна комисия Анна Михайлова.

С минута мълчание бе почетена паметта на футболния треньор Ферарио Спасов, който загина при автомобилна катастрофа в събота вечер, както и на трима други спортисти от Плевен, загинали в друга катастрофа край Ловеч.

Страцимир Петков получи кметските атрибути от от досегашния кмет Корнелия Маринова.

Тук е моментът да благодаря за голямата подкрепа от гражданите на изборите. Обещавам да вложа цялата си енергия за едно ново и различно управление. Ще се ръководя в работата си единствено от интересите на гражданите, каза в своето първо обръщение Страцимир Петков.

Новият кмет влезе в сградата на общината, където бе посрещнат от момичета в народни носии, които му поднесоха традиционния хляб и сол за "Добре дошъл".

Ловчанският митрополит Гавриил отслужи водосвет и отправи молитва за благополучие на града.

Корнелия Маринова му подари компас, "да сочи вярната посока и общината да се движи напред". От своя страна Страцимир Петков подари химикалка на Корнелия Маринова, защото "общественият живот в Ловеч има нужда от Вас".

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай