НАП тараши и запечатва търговски обекти в Североизтока

Данъчните инспектори са запечатали и ресторанти, барове, кафенета, магазини, аптеки и бензиностанции в Североизточна България.

НАП тараши и запечатва търговски обекти  в Североизтока | StandartNews.com

Запечатани за една седмица са магазини за китайски стоки в Шумен и Русе, съобщиха днес от пресслужбата на НАП - Варна. Нарушенията в обектите са засечени при проверки на инспекторите от фискален контрол на принципа "таен клиент".
При контролната покупка в магазина за китайски стоки "HAPPY BUY" в Шумен на проверяващите не е издадена касова бележка. Освен това при последвалата проверка на касовата наличност и отразеното на фискалното устройство, е установено, че само за два часа разликата е 1073 лева. Магазинът е бил поставен под  наблюдение през целия ден и в присъствието на данъчните оборотът му е достигнал 10 538 лева. На търговеца е бил съставен акт за административно нарушение, а обектът е запечатан. Същата санкция е наложена и за засеченото нарушение в Русе, където в проверявания магазин за китайски стоки инспекторите също не са получили касова бележка.
Данъчните инспектори са запечатали и ресторанти, барове, кафенета, магазини, аптеки и бензиностанции в Североизточна България. Търговските обекти щели да  бъдат подложени на допълнителни проверки, за да се установи реалният размер на дължимия данък, който не е внасян. В списъка на НАП за подлежащи на затваряне обекти са добавени 48 в Русе, 10 в Шумен, 7 в Търговище, 5 в Разград, 4 в Силистра и една аптека в Попово.
 Засиленият контрол срещу данъчни престъпления в търговската мрежа продължава. Търговците се проверявали от тайни клиенти, които следят за издаването на касов бон при покупката на стоки и за разминавания в касовите наличности.
Фото - Радио Шумен

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай