Модерно оборудване получи онкоцентърът в Стара Загора

Високо технологична гама-камера (SPECT), комбинирана с компютърен томограф (CT) вече работи в комплексния онкологичен център в Стара Загора.

Модерно оборудване получи  онкоцентърът в Стара Загора | StandartNews.com

Високо технологична гама-камера (SPECT), комбинирана с компютърен томограф (CT) вече работи в комплексния онкологичен център в Стара Загора. Финансирането, малко над 1, 3 млн. лв, е по проект на инициативата за устойчиво градско развитие JESSICA. Половината средства са предоставени от Регионалния фонд за градско развитие, а другата половина са нисколихвен банков заем.

"Това е първият център извън София, оборудван с SPECT/CТ апарат, който ще подобри значително ранната диагностика на онкоболните в Стара Загора и региона, което е в основата на успешното им лечение", посочи пред Радио Стара Загора шефът на комплексния онкоцентър д-р Петьо Чилингиров. Модерната техника е изключително прецизна в локализирането и третирането на увредените клетки. Апаратът е с широки диагностични възможности и при много неонкологични заболявания.

„Радваме се, че вече е факт първият проект в сферата на здравеопазването, който Регионалният фонд за градско развитие финансира, още повече, че това е именно в Стара Загора, където реализираните ни проекти по програма JESSICA са вече шест", добави директорът на Фонда Мартин Заимов.

Фото - Радио Стара Загора

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай