Модерни машини ще почистват Стара Загора

Работата с новите комунални машини за почистване и миене беше демонстрирана пред местните медии и любопитни граждани на пешеходната зона на централния бул. „Цар Симеон Велики“

Модерни машини ще почистват Стара Загора | StandartNews.com

Модерни машини ще почистват централния площад и Ларгото, които в момента се обновяват.  Работата с новите комунални машини за почистване и миене беше демонстрирана пред местните медии и любопитни граждани на пешеходната зона  на централния бул. „Цар Симеон Велики“.
   "Почистващите съоръжения са с прикачен инвентар, като имат по 3 четки и възможност за чистене с различни обороти на въртене. Средната скорост на почистване е около 20 км/ч.“, представи ги шефът на общинското звено „Озеленяване и комунални дейности“ Николай Стоев. Едната машина е оборудвана и с приставка за миене като вместимостта на контейнера за мокро почистване е 165 л. Обемът на контейнера за отпадъци, който се изсипва директно в кош за боклук тип „Бобър е 500 л. 
 Една от новите машини ще се грижи и за чистотата на централния градския парк „5-ти октомври“ и парк „Александър Стамболийски“ (Алана), а другата - за парк „Митрополит Методий Кусев“ /Аязмото/ и площада пред стадион „Берое“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай