Възраждане: Ще прекратим кризата в здравеопазването

Д-р Костадин Костадинов представи мерките на партията

Възраждане: Ще прекратим кризата в здравеопазването | StandartNews.com

През последните 30 години българското здравеопазване е превърнато в бизнес. Горчивата истина е, че България боледува и за съжаление казаното съвсем не е метафорично. Това заяви лидерът на партия ВЪЗРАЖДАНЕ д-р Костадин Костадинов. Той е водач на листата на партията в 3-ти Варненски МИР и 25-ти МИР София. Д-р Костадинов изтъкна, че няколко големи болници в страната са принудени да приемат пациенти, които се налага да пропътуват стотици километри, за да получат здравна грижа.

"Здравето вече струва пари, много пари, а лекарите ни са  претоварени с документация и принудени да работят в условия, които напомнят военна обстановка. Медицинските ни сестри и акушерките са на дъното на социалната стълбица. Болниците ни са полуразрушени, а детската болница в София е строеж, от който стърчат празни обещания и цинизъм.", заяви още д-р Костадинов. И допълни: "Ние от Възраждане искаме хората да бъдат здрави, а не да са пътници в безкрайни клинични пътеки. Искаме достойно заплащане за българските медицински работници."

Ето какво още гласи позицията на д-р Костадин Костадинов, лидер на партия ВЪЗРАЖДАНЕ:

Ние от ВЪЗРАЖДАНЕ искаме онези над 200 хиляди бездетни български двойки да прегърнат своята дългоочаквана рожба и ще направим всичко възможно държавата да е техен съюзник, а не мащеха.

Ще работим за система, гарантираща превенция и профилактика, нормални цени на лекарства и услуги, създаване на стандарти и модернизация в цялото здравеопазване.

Ще работим за изкореняване на корупцията,  злоупотребите и монопола в тази сфера.

За нас възстановяването на справедливостта в здравеопазването е цел от първостепенно значение.

Някои от мерките, които предвиждаме, са:

премахване на търговския статут на болниците;

държавно финансиране на медицинските дейности;

държавно програмно финансиране за семейното планиране и асистираната репродукция;

премахване на ДДС върху лекарствата;

минимален безплатен пакет медицинска помощ;

възстановяване на училищните здравни кабинети;

здравеопазване във всяко населено място;

прилагане на национални програми за здравна култура.

За нас от ВЪЗРАЖДАНЕ здравеопазването е сред основните ни приоритети и ако българските граждани ни дадат доверието си и станем част от 46-ото Народно събрание, ще работим за това, всеки българин да има бърз и гарантиран достъп до адекватна здравна помощ. Да задържим в България студентите по медицина, които днес са превърнати в емигранти. Да осигурим достойно заплащане за всички здравни работници и здравна грижа във всяко населено място и да реализираме всяка мярка записана в програмата ни и отнасяща се за здравния ресор. Ще прекратим кризата в здравеопазването и ще оздравим здравната система.

Възраждане е с номер 11 в интегралната бюлетина!

Купуването и продаването на ггласове е престъпление

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай