ВМРО преговаря и с партията на Москов

Воеводите не могли да открият "Атака"

ВМРО преговаря и с партията на Москов | StandartNews.com

Преговори с партия КОД на бившия здравен министър във втория екип на Борисов Петър Москов води ВМРО. Това съобщи зам.-председателят на воеводите, евродепутатът Ангел Джамбазки пред БНР

Освен с ГЕРБ и НФСБ, ВМРО води преговори с партията на Петър Москов КОД, каза Джамбазки.  "Разговорът ни с НФСБ е най-близък и най-важен, защото с тях сме работили добре и имаме добри резултати", поясни евродепутатът.  Джамбазки коментира, че винаги преди избори се говори за съмнения за манипулации на вота и винаги след изборите това е оправдание за загубилите. Според него много неща могат да се направят по отношение на прозрачността на вота.

"Предлагали сме много пъти да се направи професионална изборна администрация, но това не се прави. Другото, което трябва да се направи, са преброителни центрове, в които да се броят публично бюлетините, да се отчитат и да остават там", каза той.

Иначе днес Волен Сидеров и неговата партия "Атака" протестираха пред ЦИК срещу решението на комисията да заличи партията от името на коалицията „Обединени патриоти“. Заявлението за това е подадено от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов. Сидеров заяви, че това е политическо решение и опит той да бъде дискредитиран, като така те се лишавали и от право на членове в секциите.

Междувременно Джамбазки определи протеста на "Атака" като буря в чаша вода. По думите му не е имало как да попитат "Атака" преди да предприемат тази промяна, тъй като не са могли да ги открият.  "Те търсят някакво внимание и искат нещо - действията на лидера им са като по учебник", коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай