ЦИК за машините: Закъсняхме, но наваксваме

Няма сериозни сигнали за нарушения в деня за размисъл

ЦИК за машините: Закъсняхме, но наваксваме | StandartNews.com

Фото БГНЕС

Изоставането от графика за доставка на машините ще бъде наваксано и те ще бъдат инсталирани още тази вечер в секциите по места, съобщиха от ЦИК, предаде БНР.

Няма сериозни сигнали за нарушения в деня за размисъл.

От ЦИК признаха, че има забавяне на графика, в който машините е трябвало да са в секционните комисии. Говорителят на комисията Таня Цанева увери, че изоставането ще бъде наваксано.

"Машините ще стигнат. Наистина имаше такъв проблем. Бяха стигнали до областните центрове и имаше проблеми по отношение на логистиката транспортирането до съответните общини, съответно до СИК. Спешно ЦИК проведе среща днес на обед в 1 часа с доставчиците на машини, които отговарят и за логистиката, както и с представители на МВР. Набелязахме необходимите мерки за това да се реши проблемът навреме. Още в днешния ден, независимо от часа, трябва да бъдат инсталирани".

Много повече от предишни избори са подвижните СИК, но точният им брой ще се знае утре.

"Ще са много повече, отколкото примерно 2017 г., както в болниците, така и броят на подвижните СИК, а има и такива за карантинирани".

Няма нарушения в деня за размисъл - предмет на разглеждане от ЦИК.

"Няма жалби, по-скоро има определени сигнали, които ЦИК ги разглежда, като тяхната насоченост е по отношение на нарушения във фейсбук, както е известно, фейсбук не подлежи на контрол от Изборния кодекс".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай