Симеонов изненадан.Има малък упрек към Каракачанов

Лидерът на НФСБ преговаря с КОД на Петър Мостов

Симеонов изненадан.Има малък упрек към Каракачанов | StandartNews.com

Изненадан съм от решението на ВМРО да не се явим заедно на парламентарните избори. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ лидерът на НФСБ и зам.-председател на НС Валери Симеонов.

В крайна сметка, ВМРО си е самостоятелна партия, те имат право на своите решения и избори. Явявали сме се заедно на три поредни кампании, те са били успешни, но аз не мога да им държа сметка. НФСБ също е партия със структури и подкрепа в патриотичната общност, каза още Симеонов.

Единственият малък упрек към Каракачанов е, че буквално до четвъртък той твърдеше, че ще се явяваме заедно, но в крайна сметка, решението си е на ВМРО, допълни лидерът на НФСБ.

На въпроса дали е имало някакви грешки в патриотичната конструкция на коалицията, Симеонов заяви, че може би грешка е единствено предоверяването през 2017 г. на "Атака" и нейния лидер Волен Сидеров. Това може би беше грешката, за която съжалихме буквално 7-8 месеца по-късно. Видя се, че Сидеров следва една друга политика, започнаха критики, атаки, обиди, подчерта лидерът на НФСБ.

Симеонов беше категоричен, че в последните седмици не е имало напрежение в коалицията. Напротив - работим много добре, прокарваме решения, инициативи, каза той.

Ние сме отворени към разговор с всички формации, освен с ДПС. Основно можем да водим преговори с формации от патриотичния сектор, например с БСП ние няма за какво да разговаряме, по-скоро сме дясно-консервативна формация, обясни партийната линия Симеонов. Той съобщи, че е имало разговор с дясно-консервативната формация на Петър Москов КОД.

Валери Симеонов призна, че може би действително е бил катализатор на решението правителството да не подава оставка заради протестите през лятото. Не виждам смисъл да се отива на предсрочни избори 6 месеца преди редовните. Просто не беше патриотично да хвърляме държавата в едни безсмислени избори, каза политикът.

Излизаме от този мандат абсолютно доволни и мога да изброя неща, които всички българи видяха и знаят и мога да кажа, че те са били приоритет на НФСБ, заяви още Валери Симеонов. Като успехи той посочи доходите. "Лично моя кауза беше минималната пенсия да се увеличи и тя вече е 350 лв., аз имам личен мотив да се боря за това, защото знам една 90-годишна жена какво може да си позволи със 160 лв.", обясни лидерът на НФСБ. Изброявайки постигнатото от партията му той изтъкна и завършването на оградата по границата с Турция. "В България няма бежанци, няма нелегални, това беше лично моя кауза". Симеонов се гордее и с акция "Шум" - "която в крайна сметка приключи с действащ закон и моите акции, които бяха обект на подигравка, дадоха резултат още 2017-2018 г".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай