Проф. Румен Гечев: Управляващите са в паника

Разговорът за успехите на Борисов приключва с първото място по смъртност, каза социалистът

Проф. Румен Гечев: Управляващите са в паника | StandartNews.com

„Управляващите са в паника и направиха всичко възможно да лишат опозицията от това да се среща с избирателите си по време на кампанията“, заяви кандидатът за народен представител от „БСП за България” проф. Румен Гечев пред Fakti.bg. Той подчерта, че кампанията на левицата се концентрира в социалните мрежи.

По думите му според данни, изнесени от национална телевизия, България е на първо място в Европа и на второ място в света по смъртност от Ковид-19.

„Тук разговорът за успехите на Борисов приключва. Въпреки локумите, които разтягат, според данните излиза, че България се намира в катастрофално състояние. Окупирали сме и първите места по престъпност, корупции, измами. На управлението на ГЕРБ се поставя слаба оценка навсякъде”, подчерта Гечев.

Според него организацията на управляващите по ваксинирането на гражданите, които желаят да получат ваксина, е неуспешно. Проф. Гечев каза още че Европейската комисия е развенчала лъжите на Борисов: „Оказва се, че сме заявили само част от полагащата ни се квота ваксини. От изнесените данни излиза още, че България се е отказала от нейната квота върху другите ваксини – в полза на тази на „Астра Зенека“. 

По повод шпионския скандал от последните дни, Гечев коментира: „Това е нещо, което е насочено срещу Русия, а не срещу България. България изпълнява ролята на театрален участник, защото българското правителство е най-послушното от страна-членки на ЕС пред САЩ”. 

„Рискът да отидеш да гласуваш е толкова голям, колкото да отидеш да си купиш хляб или мляко от магазина. А при вземането на съответните мерки, рискът е минимален. Когато става дума за избор на парламент, който кове законите на България мисля, че е морален дълг на всеки гражданин да гласува”, заключи Гечев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай