Мустафа Карадайъ от Руен: Следваме заветите на Левски

ДПС прави политика с любов, с идеи, с ценности, с ясна програма за ускорено икономическо развитие, каза лидерът на Движението

Мустафа Карадайъ от Руен: Следваме заветите на Левски | StandartNews.com

Малко сме българските граждани, които се борим, за да се реализират заветите на Левски. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който заедно с Централния лъч на Движението пристигна в област Бургас, за да даде мощната си подкрепа за листата на ДПС в района. На митингите, организирани през целия ден в общините в областта, присъстваха Йордан Цонев, зам.-председател на ДПС, Илхан Кючюк – президент на партия АЛДЕ  и Атидже Вели-евродепутат от ДПС/”Обнови Европа”. Водач на листата е Севим Али, следван от Ешереф Ешереф и Фатме Рамадан.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ от Тервел: Ерата ГЕРБ приключи

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ: С номер 7 да върнем средата за инвестиции

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ: Формула за успех - опитът и младостта заедно

„Много хора се кичат с Апостола на свободата като плакат и като знаме го развяват. Дори понякога се сещат и да цитират заветите на Левски. За съжаление в реализацията на заветите оставаме сами, когато се борим равенство в нашата Родина и за изпълнението на Конституцията”, каза Карадайъ. И допълни: „Нашата Конституцията гарантира използването и изучаването на майчиния език. Заради забраната на турския език се забраняват всички други езици. Днес в България  има забрана за ползване на други езици освен българския език по време на предизборна кампания. Няма глоба наложена, на когото и да е за използване на друг език освен за турския.“, заяви Карадайъ.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ: Мечтата ни е достоен живот в Родината /ВИДЕО/

ВИЖ ОЩЕ: Мустафа Карадайъ в Тутракан (СНИМКИ)

Лидерът на Движението припомни че „ДПС прави политика с любов, с идеи, с ценности, с ясна програма за ускорено икономическо развитие, с ясни приоритети, които миналата година станаха приоритети и на ЕС и сега България ще ги изпълнява като част от ЕС.“

ВИЖ ОЩЕ: Мустафа Карадайъ в Тутракан (СНИМКИ)

Пред събралите се симпатизанти на ДПС в Руен зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев цитира завета на Левски за чиста и свята република, в която всички етноси ще живеем като равни. “Целта ни в България е братство с всекиго, без да гледаме на вяра и на народност. Подаваме ръка всекиму, който желае живот и свобода човешка.”, каза Цонев. „Ние всички заедно сме призовани да осъществим на дело този завет“, заключи Йордан Цонев.

ВИЖ ОЩЕ: Мустафа Карадайъ в Исперих (СНИМКИ)

Евродепутатът и президент на партията АЛДЕ  Илхан Кючюк бе емоционален в своето изказване и заяви: „Успехът на Илхан не е възможен без ДПС, но той не е възможен и без усилията на поколения депесари. Онези, които стояха на барикадите и искаха права и свободи за всички български граждани. От битката на д-р Ахмед Доган и неговите съмишленици за равноправие, през битката за по-добър живот на българските граждани, която е и битка на Мустафа Карадайъ и за битката за по-модерна България от поколението, което представлявам и аз. Така ние служим на България.“, убедено каза президентът на европейските либерали.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ от Омуртаг: Диалогът липсва! /ВИДЕО и СНИМКИ/

ВИЖ ОЩЕ: Мустафа Карадайъ във Върбица /СНИМКИ/

ВИЖ ОЩЕ: ДПС откри кампанията: Чакат ни значими избори /ВИДЕО/

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ: Предстои избор, който да донесе стабилност

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ разговаря с младежи от Търговище /СНИМКИ/

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай