ДПС откри кампанията: Чакат ни значими избори /ВИДЕО/

Нужен ни е диалог и ясни приоритети за ускорено икономическо развитие на страната, каза Карадайъ в Шумен

ДПС откри кампанията: Чакат ни значими избори /ВИДЕО/ | StandartNews.com

Движението за права свободи откри своята предизборна кампания в Шумен.  На площада в Шумен председателят на ДПС и водач на листата в Шумен представи част от водачите на листи на ДПС за страната, както и  кандидатите  за народни представители за област Шумен. Втори в листата е Хамид Хамид , народен представител в 43-тото, 44-то и 45-то НС, трети в листата е Кадир Насуф.

Пред пълния площад в Шумен  при спазване  на всички противоепидемични мерки, лидерът на ДПС  Мустафа Карадайъ заяви: „Пред нас предстоят значими избори, през месец април направихме крачка в посока възстановяване на демокрацията  в нашата Родина, но тази една крачка не е достатъчна.". На тези избори трябва да направим важен избор в името на  стабилността на нашата Родина,  с номер 7 ще изберем ускореното икономическо развитие на България в рамките на ЕС.“ призова Карадайъ.

Той  бе категоричен, че диалогът, а не реваншизмът ще възстанови  нормалността в политиката и ще  доведе до стабилност в страната. „Нужен ни е диалог и ясни приоритети за ускорено икономическо развитие на страната. Имаме нужда ДПС да е първа политическа сила в област Шумен за да има ускорено икономическо развитие, за да имат нашите деца и внуци, достойно бъдеще в нашата Родина- България.“, каза Карадайъ.

 В емоционалното си слово зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев акцентира  върху двойния стандарт в страната ни и изтъкна, че именно за неговото изкореняване се бори ДПС.

Той даде конкретен пример за отношението към ДПС в България и в Европа. „В България срещу ДПС се води клеветническа, гнусна и елементарна кампания, която не е за пръв път.  Вижте как стои ДПС на европейската сцена. Европа е съюз на ценностите и понеже е съюз на ценностите, прекрасно оценява , че ДПС е партия на ценностите. Затова днес нашия скъп колега Илхан Кючюк получи най-високия пост на либералите в Европа!“, заяви Цонев.

И допълни „Ето така гледат на Брюксел в ДПС. Г-н Кючюк е и докладчик, натоварен от ЕП да отговаря за преговорите за присъединяване на Македония.“ Цонев припомни, че до момента не е имало  друг български политик, който  да е получавал такава висока мисия от ЕС и европейските органи.

Водачът на Пазарджик и зам.-председател на ДПС бе категоричен, че „в България има много политици и остър дефицит от държавници в последните десетилетия".

В ДПС винаги сме се стремили да бъдем добри държавници. Не е достатъчно един политик да цитира Конституцията или да държи патетични речи пред паметника на Апостола на свободата Васил Левски и да цитира завета на Левски за чиста и свята Република, за да стане добър държавник.Нужно е и да осмисляш този завет, да го претворяваш в политиката и да надскачаш личното си партийно его, целите си и наистина да работиш за чиста и свята Република, в която всички етноси както е завещал Левски ще живеем равни. Ето тогава ставаш държавник, а не когато сложиш портрета на Левски зад бюрото си!“, добави Цонев.

Той  даде пример с почетния председател на ДПС  и заяви: „Ние в ДПС сме държавници, защото имаме примера на най-добрия политик и държавник в последните 30 години – д-р Ахмед Доган, нашият почетен председател! От него сме се учили, че това е нашата Родина,че трябва да бъдем държавници, че трябва да изпреварваме другите в мисленето и в продуцирането на новите политически реалности. Че трябва да работим за диалог, защото диалога е в основата на просперитета, заедността в тази държава и в основата на просперитета на всяка държава.".

"Ние сме, ще бъдем политици и държавници, защото ще работим за единството, за просперитета и доброто бъдеще на нашата Родина Република България!,“ заключи Йордан Цонев.

На откриването присъстваха още зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов, Йордан Цонев, Халил Летифов и Станислав Анастасов, водачите на кандидат депутатски листи на ДПС д-р Хасан Адемов, д-р Джевдет Чакъров, Джейхан Ибрямов, Ерджан  Ебатин, Севим Али, Бюрхан Абазов, Хатидже Георгиева, Мъстън Мъстънов, членовете на ЦОБ Хамид Хамид и Имрен Мехмедова, кметове и областни председателин на ДПС от областта и региона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай