Карадайъ: Мечтата ни е достоен живот в Родината /ВИДЕО/

Тотален регрес в България заради ГЕРБ, каза лидерът на ДПС

Карадайъ: Мечтата ни е достоен живот в Родината /ВИДЕО/ | StandartNews.com
  • Тотален регрес в България заради ГЕРБ. Причината е срастването на държавата и държавният апарат с управляващата партия, каза лидерът на ДПС
  • Да изтрием политическото лицемерие, призова Йордан Цонев

ДПС призовава за диалог от 2009 г. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в Силистра. Централният лъч на Движението пристигна в града, за да даде своята подкрепа за листата на областта, чиито водач е доц. д-р Джевдет Чакъров.

ВИЖ ОЩЕ: Мустафа Карадайъ в Тутракан (СНИМКИ)

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ от Русенско: Изборите трябва да донесат стабилност

ВИЖ ОЩЕ: Мустафа Карадайъ в Исперих (СНИМКИ)

„Не е достатъчно политическите партии да заявяват само на кого се противопоставят, те трябва да имат идеи, визия, програма за развитие на страната, когато всичко това го няма, съответно няма и диалог“, категоричен бе Карадайъ.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ разговаря с младежи от Търговище /СНИМКИ/

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ от Омуртаг: Диалогът липсва! /ВИДЕО и СНИМКИ/

Лидерът на ДПС определи ситуацията в страната като „тотален регрес в България, защото има срастване на държавата и държавния апарат с управляващата партия.”. Този модел беше спрян, през април бе направена крачка напред към възстановяване на демокрацията, но не беше достатъчна“, заяви Мустафа Карадайъ. Той призова хората да гласуват с номер 7 за рестарт на държавата.

ВИЖ ОЩЕ: Мустафа Карадайъ във Върбица /СНИМКИ/

 „Нашата мечта от 30 години е в нашата Родина да има достоен живот със средните стандарти за ЕС.  И това няма как да се постигне, ако не реализираме програмата за ускорено икономическо развитие, която ДПС има“, каза Карадайъ.

ВИЖ ОЩЕ: ДПС откри кампанията: Чакат ни значими избори /ВИДЕО/

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев подчерта, че „ГЕРБ обезличи всички институции и върна България десетилетия назад в онова време, когато всичко зависеше от волята на един човек.”. Мащабни крачки назад в развитието на България, каза Цонев.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ: Предстои избор, който да донесе стабилност

Ние първи посочихме този модел, както и пътят за неговото разграждане и с какво може да бъде заменен, каза Йордан Цонев.

Той разясни кои са партиите на протеста и тези на статуквото. Изрази несъгласие с разделителната линия в политиката  и заяви: „Трябваше да бъде коя партия иска България да затъва в модела ГЕРБ и коя иска България да възстанови институционалността, конституционалността и европейското си бъдеще.“.

Йордан Цонев бе категоричен, че „докато царува политическото лицемерие в България, главният виновник за всичко ще бъде ДПС”. Причината за това е именно защото не сме лицемерни и имаме куража и експертния потенциал да назоваваме нещата с истинските имена и да правим стъпки по-напред от другите, каза Цонев. И обобщи: „Това лицемерие трябва да бъде изтрито.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай