Вторник,

Карадайъ: Мечтата ни е достоен живот в Родината /ВИДЕО/

От: СТАНДАРТ -
430
Карадайъ: Мечтата ни е достоен живот в Родината /ВИДЕО/
A
A
A
  • Тотален регрес в България заради ГЕРБ. Причината е срастването на държавата и държавният апарат с управляващата партия, каза лидерът на ДПС
  • Да изтрием политическото лицемерие, призова Йордан Цонев

ДПС призовава за диалог от 2009 г. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в Силистра. Централният лъч на Движението пристигна в града, за да даде своята подкрепа за листата на областта, чиито водач е доц. д-р Джевдет Чакъров.

ВИЖ ОЩЕ: Мустафа Карадайъ в Тутракан (СНИМКИ)

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ от Русенско: Изборите трябва да донесат стабилност

ВИЖ ОЩЕ: Мустафа Карадайъ в Исперих (СНИМКИ)

„Не е достатъчно политическите партии да заявяват само на кого се противопоставят, те трябва да имат идеи, визия, програма за развитие на страната, когато всичко това го няма, съответно няма и диалог“, категоричен бе Карадайъ.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ разговаря с младежи от Търговище /СНИМКИ/

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ от Омуртаг: Диалогът липсва! /ВИДЕО и СНИМКИ/

Лидерът на ДПС определи ситуацията в страната като „тотален регрес в България, защото има срастване на държавата и държавния апарат с управляващата партия.”. Този модел беше спрян, през април бе направена крачка напред към възстановяване на демокрацията, но не беше достатъчна“, заяви Мустафа Карадайъ. Той призова хората да гласуват с номер 7 за рестарт на държавата.

ВИЖ ОЩЕ: Мустафа Карадайъ във Върбица /СНИМКИ/

 „Нашата мечта от 30 години е в нашата Родина да има достоен живот със средните стандарти за ЕС.  И това няма как да се постигне, ако не реализираме програмата за ускорено икономическо развитие, която ДПС има“, каза Карадайъ.

ВИЖ ОЩЕ: ДПС откри кампанията: Чакат ни значими избори /ВИДЕО/

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев подчерта, че „ГЕРБ обезличи всички институции и върна България десетилетия назад в онова време, когато всичко зависеше от волята на един човек.”. Мащабни крачки назад в развитието на България, каза Цонев.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ: Предстои избор, който да донесе стабилност

Ние първи посочихме този модел, както и пътят за неговото разграждане и с какво може да бъде заменен, каза Йордан Цонев.

Той разясни кои са партиите на протеста и тези на статуквото. Изрази несъгласие с разделителната линия в политиката  и заяви: „Трябваше да бъде коя партия иска България да затъва в модела ГЕРБ и коя иска България да възстанови институционалността, конституционалността и европейското си бъдеще.“.

Йордан Цонев бе категоричен, че „докато царува политическото лицемерие в България, главният виновник за всичко ще бъде ДПС”. Причината за това е именно защото не сме лицемерни и имаме куража и експертния потенциал да назоваваме нещата с истинските имена и да правим стъпки по-напред от другите, каза Цонев. И обобщи: „Това лицемерие трябва да бъде изтрито.“


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички