Карадайъ от Русенско: Изборите трябва да донесат стабилност

За нас е важно да сме част от определянето на приоритетите на нашата страна, каза лидерът на ДПС

Карадайъ от Русенско: Изборите трябва да донесат стабилност | StandartNews.com

Централният предизборен лъч пристигна в Русенско, за да даде старт на кампанията в района. На събитията в Русе и Ветово присъстваха лидерът на партията Мустафа Карадайъ, зам.-председателят Йордан Цонев и евродепутатът Атидже Вели. Листата на ДПС в региона се води от Бюрхан Абазов, следван от Дауд Ибрям и Айлян Карамехмедова.

ВИЖ ОЩЕ: Мустафа Карадайъ в Исперих (СНИМКИ)

Може да бъде изображение с 5 души, изправени хора, костюм, дърво и на открито

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ от Разград: ДПС е гарант за мира в Родината

По думите на председателя на Движението България има  нужда от  ясни приоритети. „С различните партии, с техните различни виждания, да седнем на една маса и в диалог да определим приоритетите на нашата страна. България има нужда да следва и европейските приоритети - Зелената сделка, дигитализацията и гражданското общество“, заяви лидерът на Движението Мустафа Карадайъ и припомни, че именно това са приоритетите на ДПС, заложени в програмата за ускорено икономическо развитие.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ разговаря с младежи от Търговище /СНИМКИ/

Може да бъде изображение с 1 човек, изправен и на открито

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ от Омуртаг: Диалогът липсва! /ВИДЕО и СНИМКИ/

 „Нужни са избори, които да произведат стабилност в страната и да дадат шанс за реализиране на програма за ускорено икономическо развитие. За нас е важно да сме част от определянето на приоритетите на нашата страна.“, категоричен бе Карадайъ.

ВИЖ ОЩЕ: Мустафа Карадайъ във Върбица /СНИМКИ/

Може да бъде изображение с 7 души, изправени хора, седнали хора и на открито

ВИЖ ОЩЕ: ДПС откри кампанията: Чакат ни значими избори /ВИДЕО/

В своето изказване зам.-председателят Йордан Цонев  отговори на въпроса ще подкрепи ли ДПС правителство на протестните партиите и партиите на промяната.  Той направи ясно  разграничение между партиите на статуквото и тези на протеста, като  припомни, че ДПС два пъти е искала от трибуната на НС  оставката на Борисов  „и още една оставка“.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ: Предстои избор, който да донесе стабилност

Може да бъде изображение с 10 души, изправени хора и на открито

„Ние поискахме две оставки!  На какво основание ние не сме партия на  протеста? И на какво основание „Да, България“ е партия на промяната?”, попита риторично Цонев и продължи: „Партия, чиито лидери създадоха ГЕРБ и ги докараха на власт с анти-ДПС реторика. Партии, които върнаха ГЕРБ на власт 2014 година, след като ДПС го беше свалила. Партии, чиито лидери бяха министри на Борисов.“.

Може да бъде изображение с 8 души, изправени хора и на открито

Цонев изрази готовността на ДПС за диалог  и заяви: “Казвам различията сега, но сме готови да седнем на една маса с тези хора и да видим накъде ще върви България. Различията сега, после - общите неща в името на България.“, заключи зам.-председателят на ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай