Марешки и Симеонов вдигат изборната бариера за НС

Проект за промени в Изборния кодекс внесоха днес лидерите на ВОЛЯ и НФСБ

Марешки и Симеонов вдигат изборната бариера за НС | StandartNews.com

Проект за промени в Изборния кодекс внесоха днес лидерите на ВОЛЯ и НФСБ Веселин Марешки и Валери Симеонов. Поправката предвижда да се увеличи от 4 на 6 процента прагът, който кандидатите за парламента трябва да преодолеят.

„Трябва да направим така, че в парламента да не попадат случайни формации, събрани от кол и въже, колкото само да прескочат прага и да вземат партийна субсидийка и после да си отидат толкова бързо, колкото са и влезли. Такива примери има много през годините“, заяви Веселин Марешки.

„На изборите народът трябва да пише отличен 6 на тези, които искат да го управляват. Политици и социолози „се гънат“ и се опитват да обясняват колко партии били около прага. С вдигането на бариерата на 6% те няма да могат да правят фалшиви внушения и да се опитват да промиват мозъците на хората. Кой да бъде представен в Българския парламент се решава по волята на българските граждани, а не по волята на социолози, политолози, журналисти“, заяви Марешки. Лидерът на ВОЛЯ се обърна и към българите: „За пореден път се прави опит да се внуши, че не вие, българските граждани, имате право да избирате. Внушава ви се, че не разбирате кой ви ограбваше през всичките тези години и кой ви помагаше да оцелявате“, каза още зам. -предсeдателят на НС.

Той призова на тези избори всички заедно да се противопоставим на новите поробители и заедно да се преборим за една просперираща България, за по-добър живот на всички, които сме избрали да останем тук, за нашите деца и родители. 

Ще припомним, че мандатът на 44-то Народно събрание изтича на 26 март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай