Хр.Иванов срещу Борисов, Атанасов срещу Дончев

Нинова да ни подкрепи. Ние нея - не, каза генералът на Костов

Хр.Иванов срещу Борисов, Атанасов срещу Дончев | StandartNews.com
  • Нинова да ни подкрепи. Ние нея - не, каза генералът на Костов
  • Оправдава кмета на "Триадица" за шахтата, която хвърля ток

Генералът на Костов Атанас Атанасов обяви от кои райони в София ще щурмуват парламента той и другаря му Христо Иванов.

Атанасов ще е водач в 23-и МИР в столицата. Очаква се от страна на ГЕРБ първата позиция там да е за вицепремиера Томислав Дончев. Традиционно Дончев ще е водач и на листата в Габрово, издават от ГЕРБ.

Христо Иванов също ще е водач в София, каза още Атанаков, но не уточни къде. Най-вероятно това ще е 25 МИР, където за БСП на първа линия ще играе соцлиредът Корнелия Нинова, а за ГЕРБ се очаква за е премиерът Бойко Борисов.

В интервю за бТВ Атанас Атанасов даде глас на мечтите си да получи мандат за съставяне на правителство след изборите на 4 април.

„Ние претендираме да получим мандат от президента за съставяне на кабинет и правителство. Ние претендираме БСП да подкрепят наше правителство, но ние няма да подкрепим правителство на Корнелия Нинова“, заяви Атанасов. След което се зае да брани кмета на район "Триадица" Димитър Божилов, който е от "Демократична България".

Божилов представлява една от институциите, които отказват да поемат отговорност за смъртта на 16-годишния Людмил. Детето издъхна в ръцете на баща си, след като стъпи на шахта с оголени кабели и бе поразен от токов удар.Трагедията стана в неделя на столичния булевард “Иван Гешов”.

Атанасов обяви, че кметът няма отношение към електрозахранването, но каза, че ако Божилов се окаже виновен, ще поеме политическа отговорност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай