Каримански: Приемането на еврото ще отвори пазари за малкия бизнес

Ромите трябва да бъдат изведени от гетата, за да се социализират, каза финансистът на "Има такъв народ"

Каримански: Приемането на еврото ще отвори пазари за малкия бизнес | StandartNews.com

Разговарях с много възрастни хора, не са се затруднили с машинното гласуване. Дама на 97 т. каза, че се е справила само за 30 секунди. На други е била нужна под минута. Това коментира Любомир Каримански, кандидат за депутат от партията "Има такъв народ" пред 7/8 тв. Според него влияние на ниската избирателна активност е оказало това, че партиите на статуквото непрестанно са казвали на хората, че няма да могат да се справят. "В казионните медии като БНТ вървят репортажи колко машини няма да работят, а те бяха под 1%", коментира Каримански пред Тошко Йорданов.

По темата за ниската активност на ромите на тези избори Каримански каза, че трябва да се промени политиката към малцинствата - те не трябва да бъдат държани в гета, а да бъдат разпръснати, за да се социализират. "Правилната посока е да бъдат сред населението. Те бързо се учат, децата бързо научават да работят с таблети и т.н. Важно е в каква посока ще ги поведем", каза Каримански.

Топфинансистът на "Има такъв народ" коментира и какви са вариантите за подпомагане на малките и средните фирми. Като един от проблемите той посочи липсата на пазари за МСП.

"Малкият и среден бизнес трябва да бъде подпомогнат откъм пазари. Ние не можем да излезем в други страни поради липсата на конкурентноспособност. Когато ние имаме възможност да приемем еврото, ще се отворят много пазари - първо по линия на кредитния рейтинг и второ, ще има много възможности за финансиране", каза Каримански.

Каримански:Ускорен, устойчив и приобщаващ растеж

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай