Готи, за когото политиката е порно

Георги Георгиев стана топлата връзка на Божков с Радев

Готи, за когото политиката е порно | StandartNews.com
  • Георги Георгиев стана топлата връзка на Божков с Радев

Фолкаджия, режисьор, политик. Лоша версия не само на Жорж Ганчев, но и дори на Йоло Донев. Дали за Георги Георгиев - Готи, чалгата е политика, няма значение. Защото той вече превърна политиката в чалга. При това евтина. И подкрепена с щедри шепи от обвинения в 18 възможно най-тежки престъпления олигарх - Васил Божков.

ВИЖ ОЩЕ: Божков врътна номера на царя. Върза Готи Тиквеника

Черепа върза Готи е резултатът от съюза на Българско национално обединение и Българско лято за изборите на 4 април. БНО даде 100 процента листите си на Божков, за да играе хазартният бос на вота за парламент.

Цялата история би била забавна, ако зад пресния съюз не прозираше високо вдигнатият юмрук на президента Румен Радев. Георги Георгиев-Готи е своеобразна топла връзка между "Дондуков" 2 и дубайския предизборен щаб на Божков. През ноември миналата година, голият кмет, както всички наричаха фолкаджията заради предизборния му плакат с тиква на срамотите, публикува снимка с Румен Радев. На нея президентът доволно позира с Георгиев. А Готи написа отдолу: „Двама истински мъже“.

Кръгът на новата изборна завера се затваря от Мая Манолова, с която Георгиев също демонстрира близост. Той има позьорска снимка и с нея. Готи първо каза, че ще я направи свой заместник, когато спечели, но след като събра едва 471 гласа на първи тур и отпадна от надпреварата, я подкрепи на балотажа срещу Фандъкова. Накрая обаче БНО се разграничи от Манолова. Мая Манолова се отърка в гол кандидат за кмет, за да си вдигне рейтинга, гласеше тогава позиция на БНО, подписана от секретаря Александър Александров.

https://tribune.bg/uploads/articles/big/articles__003f26cbd1576b2e64d99092d5d632b2.jpg?v=1

Кой е Готи? Наближат ли избори, името му неизменно се завърта. Първите скандали бяха на президентския вот през 2016 г. Видео от брифинг в БТА документира как Готи лично представя кандидата на БНО за държавен глава Румен Гълъбинов, бивш шеф на Агенция за финансов надзор, днес случайно или не съветник на Радев и член на Стратегическия му съвет. На вота обаче Гълъбинов и подгласничката му адв. Весела Волева се явяват като независими, подкрепени от инициативен комитет. А БНО излиза с Митьо Пищова и Радо Шишарката. Оказа се, че съм кукла на конци, каза тогава Пищова, който събра едва 14 974 гласа /0,39%/.А Готи по-късно обясни ситуацията така: "Зa бългaритe ceгa нямaшe дa имa рaзликa, aкo вмecтo Румeн Рaдeв, прeзидeнт бeшe cтaнaл Митьo Пищoвa". Именно тогава се заговори за схема с издигане на кандидати при която един "център" номинира няколко души, за да разполага с медийните им пакети. По закон всеки кандидат има право на 40 000 лв. за кампания.

Вторият блясък на Готи бе с подкрепата му за Евгения Банева, която от ареста се кандидатира за евродепутат. БНО я обяви за водач на листата си, в която фолкаджията бе пети. И само две седмици по-късно се разграничи от Банева.

Хитът обаче си остава кандидатирането на Готи за кмет. „Да направим от тиквата тиквеник за народа“, бе мотото на голия му плакат. В кампанията Готи втрещи цяла България като снима полуголата Жанета Осилова като булка пред храм-паметника "Св. Александър Невски". Оказа се, че това е клип за парчето на Готи "Правиш ме Crazy",

Торта за рождения ден на Готи

Времето за промяна настъпи, бъдете смели и активни, каза днес Георги Георгиев, мотивирайки защо отдава на концесия партията си на Божков. Зад смелата му "борба с корупцията" обаче стоят други политически ценности, описани от Готи в изявленията му през годините.

Политиката е порно. Хората са много гладни и трябва да ги нахраним с тиквеник. Затова системата роди такива като мен, защото нестандартната ситуация изисква нестандартни решения, обяви в кметските избори през 2019 фолкаджията политик.Тогава той заяви, че според него "купуването и продаването на гласове в България е не престъпление, а приключение". А целите му за София бяха: Тротинетките - безплатни, Топлофикация - държавна.

Гeoрги Гeoргиeв-Гoти ce прeдcтaвя зa aктьoр, рeжиcьoр, бизнecмeн. Чалгаджията в баровски костюм определено знае как да привлича внимание. На тези избори обаче то няма да е за него, а за Божков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай