Експерт на Слави каза пред Стандарт помощта за млади бизнесмени

Предвижда се освобождаване от корпоративен данък за определен период

Експерт на Слави каза пред Стандарт помощта за млади бизнесмени | StandartNews.com

Финансови стимули за млади предприемачи предвижда партията на Слави Трифонов „Има такъв народ”. Това съобщи в интервю специално за „Стандарт” икономическият експерт на партията Кирил Симеонов. Той е на 36 години, макроикономист. Завършил е средно образование в Американския колеж в София, след което получава президентската стипендия в университета Охайо Уеслиън в САЩ, където завършва икономика с отличие. След това става магистър международен мениджмънт в един от водещите европейски икономически университети - Бокони в Милано. В 45-ото НС бе  член на Комисията по бюджет и финанси.

Условията за стартиране на бизнес трябва да се подобрят значително. Имаме набор от мерки, които да подпомогнат и улеснят предприемачите, каза Симеонов. И обясни: „Една такава мярка касае данъчни облекчения, и по-конкретно освобождаване от корпоративен данък за определен период от време и при реинвестиране на печалбата в производствени активи и иновации. Новите компании ще бъдат подпомогнати капиталово чрез различни финансови инструменти.”.

„Има такъв народ” предвижда и промяна на Търговския закон, която да обезпечи правно стартиращите компании в различните етапи на финансирането им.

Планира се също програма за въвеждане на ускорена амортизация, което би улеснило компанията в трудния начален период и би позволило увеличение на вътрешните инвестиции. Друга мярка, която вярваме, че ще е от голяма полза е вдигането на прага за задължителна регистрация по ЗДДС, което би представлявало облекчение за малките фирми, каза Кирил Симеонов.

Планираме и въвеждане на обратно начисляване на ДДС в конкретни сектори и иницииране на програма за фискална децентрализация, допълни експертът.

Ето какво още предвижда „Има такъв народ”:  Кирил Симеонов, ИТН: Финансови стимули за млади предприемачи

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай