Забраняват каруците в центъра на Сливен

Забраняват каруците в центъра на Сливен | StandartNews.com

Сливен. Кметът на Сливен Кольо Милев поиска да се наложи забрана за движението на каруци в централната част на града. Предложението е внесено за разглеждане като част от промените в наредбата за обществения ред на територията на общината.

В светлата част на деня каруците нямат право да влизат в карето между улиците "Раковска", "Братя Миладинови", "Цар Симеон" и "Великокняжевска", както и пред гимназия "Добри Чинтулов" и бул. "Стефан Караджа".

От 20,00 до 6,00 часа се забранява движението на каруци в целия град и в селата, гласи проектът за наредбата. Всяка каруца вече трябва да бъде боядисана в жълт цвят и да има черни номера по утвърден образец. Номерата пък трябва да са записани от двете страни и на задната част на каруцата, която да бъде регистрирана в общината. Всеки, който я управлява, е длъжен да носи документът за регистрация на превозното средство.

Управлението може да става само от пълнолетни и дееспособни лица, гласи кметското предложение. Напълно се забранява движението на каруци, които не са оборудвани с престилки за животински отпадъци.

"Голяма част от предложенията, касаещи каруците, идват от полицията. Не е тайна, че с тях се извършват престъпления и ни помолиха като община да вземем мерки в наредбата", заяви пред журналисти главният юрисконсулт на общината Минко Стефанов.

Според измененията, вече трябва да се санкционират собствениците на каруците, чийто коне извършват физиологични нужди извън определените за това места. От 150 до 300 лева са първоначалните санкции за физически лица, а за юридически са от 300 до 500 лева.

Измененията в наредбата ще бъдат гласувани на сесията през месец декември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай