Тед Кочев стана пловдивчанин

Тед Кочев стана пловдивчанин | StandartNews.com

Световноизвестният режисьор Тед Кочев стана пловдивчанин. Той пристигна под тепетата и получи личната си карта от шефа на местната полиция Христо Разсолков пред погледа на кмета Иван Тотев. 85-годишният създател на "Рамбо: Първа кръв" пристигна пред сградата на общината закичен с мартеница и се снима за спомен със съпругата си пред мартенското дърво. След това холивудската фамилия се срещна с Иван Тотев.

"Ще пазя тази лична карта винаги близо до сърцето си. В душата си винаги съм бил българин", каза развълнуван Тед Кочев. Той получи плакет с Античния театър, книга за Пловдив и тениски с логото на Европейска столица на културата 2019. Съпругата му пък бе дарена от Тотев с комплект натурална козметика с розово масло.

"За мен е голяма чест да съм тук. Моята майка живя 75 години в Канада и не се научи да говори нито една дума на английски. Вкъщи винаги сме говорили на български, майка ми готвеше български гозби - боб, леща, баница, сарми, баклава, зелник", върна назад в годините "бащата" на Рамбо.

По-късно той се срещна и с губернатора на Пловдив Здравко Димитров. Докато двамата разговаряха, режисьорът получи sms от племенника си Джонатан, който се впуснал да издирва родословното дърво по българските земи. Според мъжа родителите на Тед Кочев навремето живеели не на ул. "Капитан Райчо", както е записано в личната карта на Кочев, а в пряката "Драган Манчов". Режисьорът обаче обясни, че ще разгледа и тази сграда, както и забележителностите на Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай