Стартира строежът на спортна зала в Трето основно училище

Стартира строежът на спортна зала в Трето основно училище | StandartNews.com

Благоевград. Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов счупи бутилка шампанско в кофата на багера.

По този начин градоначалникът даде символично начало на изграждането на многофункционална спортна зала в двора на Трето основно училище „Димитър Талев". Преди това отец Петър отслужи водосвет, а талантливи възпитаници на елитното убечно заведение пяха и танцуваха, гимнастици също показаха таланта си.

„За последен път тези малки спортисти играят на асфалт. Занапред ще тренират в модерна спортна зала. Срокът за приключване на обекта е 4 месеца, но получихме уверенията на фирмата – изпълнител, че съоръжението ще отвори врати за началото на учебната година – 15 септември. Залата ще се ползва не само от учениците на Трето основно училище, но и от всички спортни клубове в общината", каза кметът Камбитов.

В новата придобивка ще се играят различни видове спорт - волейбол, баскетбол, тенис на маса, борба, джудо, бокс, спортни танци. Тя ще разполага с фитнес и игрище за тенис на корт. В нея ще бъдат разположени трибуни със 128 места за зрители. В проекта е заложено изграждане на топла връзка, в която ще се помещават съблекалните за момичета и момчета. Новата спортна зала ще е висока 9 метра, като прозорците в нея ще са обезопасени. Общата застроена площ на зданието ще е 1061.59 квадратни метра. Стойността на съоръжението възлиза на 741 691 лв. с ДДС, средствата са държавна целева субсидия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай