София с нова атракция. Достъпна само след стъмване

Може да се види до 25 февруари

София с нова атракция. Достъпна само след стъмване | StandartNews.com

Огромен светлинен парк е новата атракция в София. Нощно сафари с жирафи, жерави, гигантски гъби и дори подводни обитатели ще може да се посети в София на открито.

От 27 октомври Ботаническата градина на БАН на "Околовръстен път"се преобрази в огромен светлинен парк. Пространството ще бъде доманик на "Вълшебната градина" с над 130 светлинни фигури и 3 арт инсталации от двама полски худижници- Марта Мулава и Ярослав Козиара.

Ботаническата градина ще бъде населена с множество LED фигури на животни, растения. Създадени са и няколко арки, каляски и други форми с по-празнична настроеност. Посетителите ще могат да видят и трите инсталации "Искрящите глави", "Жерави" и "Господари на гората".

Мултимедийнта разходка ще може да се посети до 25 февруари. Атракция е достъпна всеки ден след стъмване, с иключение на понеделниците, коагто Ботаническата градина не работи. Входът е с билети, които са на различна сума в зависимост от деня на планираното посещение. 23 лева за делнични дни и 26 лева за почивните дни и уикенда.

Огранизаторите от "Лумина парк" отварят първия си светлинен парк през 2021г. в Познан, Полша, наречен е "Духове на гората". В следващите 3 години същият екип създава подобни паркове и на други дестинации в Европа- в Прага, Будапеща и Вилнюс. София е четвъртата им локация. 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай