Шествие и концерт за двойния празник на Благоевград

Шествие и концерт за двойния празник на Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Благоевградчани и техни гости честваха двоен празник в събота – на града и на българската просвета и култура и на славянската писменост. Тържеството започна по традиция в Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий".

Пред паметника на светите братя Кирил и Методий венци и цветя положиха десетки представители на общинска администрация, училищното ръководство, ученици, граждани и общественици. Минути след това в двора на бившата Солунска гимназия тържествено бяха изпратени завършващите зрелостници. Точно в 11.00 часа под музикалния съпровод на Биг Бенд от гимназията и от Съдебната палата тръгнаха две шествия, които в 11.15 часа се събраха на площад „Георги Измирлиев". Там се проведе празничен концерт. На сцената се качиха най-добрите изпълнители от кръг „Култура" на конкурса „Училище на годината". Талантите изненадаха публиката не само с глас, но и с костюми и сценично поведение. Празничната програма продължи с художествена изложба от 17.00 часа.

Кулминацията на празника бе предвидена за 20.30 часа снощи, когато рокаджиите от ФСБ ще се качат на сцената заедно с Ансамбъл „Пирин".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай