Пролетно почистване и в Свети Влас

Пролетно почистване и в Свети Влас | StandartNews.com

Бургас. Доброволци, ученици и служители на кметство Свети Влас ще се включат в пролетното почистване на града. Акцията стартира на 20 април от 9.30 ч. и ще обхване трите ръкава на екопътеката, дерето в местността „Касада", заслон „Аязмото" и районите около старата чешма и плажната ивица, съпбщиха от кметството. За всички участници в кампанията са осигурени чували и ръкавици. Те ще се раздават на два пункта: пред сградата на кметството и в края на града - район „Обръщалото".

От кметството призовават всички жители на Свети Влас, които имат желание да станат част от пролетното почистване, да се включат в инициативата като почистят околните на домовете си улици, градинки, свободни площи и площадки. Кметството ще осигури техника за транспортиране на отпадъците.

Миналата година по време на пролетното почистване бяха събрани 70 чувала с отпадъци. "Нека опазим природата чиста", призова кметът Иван Николов. Той допълни, че кметството ще продължи да инициира и подкрепя подобни инициативи.

На 22 април, когато е международният Ден на Земята ще бъдат посадени дръвчета в двора на училище „Кирил и Методий" и в двора на детска градина „Делфинче". Служители от отдел „Екология" към кметство Свети Влас са подготвили екологична образователна програма с ученици. Те ще научат повече за екопътеката „Величествен балкан, лазурен бряг, хилядолетна история" в землището на града. Учениците ще бъдат запознати и с това, как да полагат усилия за запазването на планетата и най-важните правила, които трябва да спазват, когато са сред природата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай