Пръскат зелените площи в столицата срещу комари

Пръскат зелените площи в столицата срещу комари | StandartNews.com

София. Столична община започва обработка на зелените площи, градини междублокови пространства с препарати срещу комари. Това е третото пръскане против насекомите за това лято.

Дейностите ще се извършват след 21 часа, при подходящи метеорологични условия (при сухо време и прогноза без валежи за следващите 24 часа), съобщават от Столична община (СО).

На 25 август ще се извърши третиране срещу комари в градска градина, градина "Чайка", градина "Св.Седмочисленици", „Княжевска градина" и "Борисовата градина". Дейността е по предварително планиран график.

На 26 август фирмите, ангажирани с пръскането, ще работят на територията на парк "Дружба", ж.к."Дружба 1", парк "Братка могила" в кв."Орландовци", парк "Заимов", парк "Мир и Дружба" в „Студентски град", парк "100 години София" в „Младост" и други.

Служителите ще пръскат около 18 хиляди декара зелени площи в паркове, градини, транспортни трасета и междублокови пространства, уточняват от СО.

За пръскането срещу насекомите са ангажирани три фирми. Контролът ще се извършва от столичната РЗEИ, дирекция „Зелена система" на Столичната община и районната администрация.

Третирането на площите ще продължи до началото на септември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай