Потоп в Тутракан спря концерт на Васко Кръпката

Пороят осуети Джулая на брега на Дунав

Потоп в Тутракан спря концерт на Васко Кръпката | StandartNews.com

Тутракан. Планираното посрещане на Джулая на брега на Дунав край Тутракан пропадна, след като порой удави дунавския град в последния следобед на юни.

Проливен дъжд от 80 литра на квадратен метър се изсипа за около час и потопи във вода къщи и улици в крайречния град. Стихията превърна в реки двете централни улици, които плуват във вода, по-висока от метър. Наводнени са жилищни блокове, като най-тежко е пострадала жилищната кооперация „Росица". По данни на Гражданска защита има наводнени къщи и в село Пожарево. Много дворове в околността са превърнати в блата, а растителността в тях е отнесена от пороя. 5 помпи работят непрекъснато в кризисните точки в околността.

Стихията развали плановете на местните хора да посрещнат Джулая на брега на Дунав. Замисленият 12-часов концерт на Васко Кръпката и неговата група „Подуене блус бенд" се отменя, съобщиха организаторите от кметството.

Пороят накара и стотици рокери, пристигнали в града за купона, да разтурят преждевременно събора си. Мотористите бяха планирали да куфеят край реката заедно с Кръпката и да посрещнат първото юлско утро на 2013 г. заедно с неговите парчета, но лошото време попречи на намеренията им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай