Плевен с приз за най-добро партньорство с общините

Искра Михайлова връчи наградата на кмета на общината

Плевен с приз за най-добро партньорство с общините | StandartNews.com

Плевен. Град Плевен получи отличие за най-добро партньорство с общините, съобщиха от пресцентъра на общината.

Искра Михайлова, министър на околната среда и водите и Малина Крумова, ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г." връчиха призовете на отличените общини в Националната кампания „Зелена България". Награждаването се състоя като част от Деветата годишна среща на местните власти в комплекс Албена.

Общините Плевен и Долна Митрополия бяха наградени за „Най-добро партньорство мeжду общините" за успешно подготвения съвместен проект за Интегриран воден цикъл. Призът бе връчен на кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков.

"Общините сa основният партньор в реализацията на това, което е основна задача на министерството. По всички въпроси търсим контакт с местните власти, защото е важно за нас да чуваме вашето мнение и становище. Изключително полезно е да работим заедно, в противен случай ние не можем да изпълним своите задачи", коментира министър Михайлова по време на церемонията.

„Тук сме, за да отличим онези от вас, които са активни в управлението на проектите и постигат успехи въпреки трудностите при управлението и подготовката на тези проекти. Затова искаме да отдадем дължимото за тези усилия", отбеляза в обръщението си към гостите Малина Крумова.

В рамките на церемонията бяха наградени общо осем общини в пет категории. Тази година Националната кампания „Зелена България" ще продължи в още една категория - за най-зелен град.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай