Папазов: През май може да почнат дейностите на естакадата край Шабла

Папазов: През май може да почнат дейностите на естакадата край Шабла | StandartNews.com

София. "Надяваме се в рамките на май да започнем строителните дейности по естакадата при нос Шабла". Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по време на блицконтрола в парламента. Той отговори на въпрос за състоянието на естакада при нос Шабла и за възстановяване на брегово съоръжение - морска естакада при нос Шабла.

„Нос Шабла е предоставен на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура", към датата на предаване съоръжението е негодно. След технически анализ, обследване на прилежащата територия, се изготви проектна документация и ПУП. Въвеждане в експлоатация е възможно след пълно възстановяване. Минималният размер на строително-монтажните работи е от порядъка на 7 милиона лева", обясни министърът.

„Инспектирах съоръжението. Има необходимост да се вземат спешни мерки. Обектът е включен в инвестиционната програма за 2014 г., предвидената стойност е 6 200 000 лева без ДДС за ремонтна дейност. Подготвен е проект за документация и очакваме до края на март да бъде факт. Надяваме се в рамките на май да почнем строителните дейности", каза още Папазов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай