Наемат още хора за въжения парк (ОБЗОР)

Наемат още хора за въжения парк (ОБЗОР) | StandartNews.com

Всички съоръжения във въжения парк в местността Бачиново, както и това, от което падна 7-годишно момиченце, са абсолютно изправни. Това съобщи на пресконференция Кирил Манов, главен инспектор "Сигурност и обществен ред" в община Благоевград.

"Относно сигурността и безопасността на въжения парк гарантирам, че той е напълно изправен. Проблемът не е в отделните кръгове или скъсани въжета", категоричен бе експертът.

Кирил Манов призна, че на работа в петък са били само трима инструктори и един, който се е обучавал. А по изискване за толкова голям въжен парк е необходимо да са шестима. Ден по-рано един от инструкторите напуснал. Служителите там ще се увеличат до шест души.

Децата по време на инцидента са били над 15.

Тежкият инцидент стана в петък към 12,52 часа, когато седемгодишно дете падна от височина около два метра при опит да се закачи с предпазния колан към следващ етап на съоръжението. Преди да се качи, на детето е направен пълен инструктаж по безопасност. Веднага след падането на детето му е оказана първа помощ от служители на въжения парк. Те са напръскали детето с вода и са проверили дали не е глътнало езика си. Линейка откара пострадалото дете в столичната клиника "Пирогов".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай