Младеж събира пари с богоявленски кръст за болен съселянин

Младеж събира пари с богоявленски кръст за болен съселянин | StandartNews.com

Благоевград. Късметлията в село Крупник на Йордановден тази година бе 20-годишният Недялко Златков. Той извади пръв Богоявленския кръст. С помощта на разпятието младият мъж събира средства за болен свой съселянин. Както традицията повелява, Недялко обикаля селото и влиза във всяка къща, за да може всеки да целуне християнския символ. Миряни даряват с пара късметлията, всеки според възможностите си.

А Златков дари голяма част от парите за каузата „Да помогнем на Боби".

В страницата HELP BOBBY във Фейсбук основните инициатори на дарителската кампания в подкрепа на момчето благодариха на Недялко.
Искам да Ви уведомя, че до момента събраната сума за трансплантацията, от която се нуждае Боби, е 64 814 лева.

Събраната сума за трансплантацията, от която се нуждае 21-годишният Борислав Неделчев, е 64 814 лева. Той страда от бъбречна недостатъчност. От четири години е на хемодиализа и е в списъка на чакащите. За да може Боби да продължи пълноценно живота си са необходими средства, които са непосилни за семейството му. От една година близки и приятели на младото момче поеха инициативата „Да помогнем на Боби". Проведоха се редица дарителски кампании, почти цялата празнична програма през 2013 година в община Симитли бе под знака на благотворителността. Близките и приятелите на Боби от Крупни не са се отказали.

Всеки, който може и желае да дари, може да го направи на следната банкова сметка:

BG03CBUN91954000478325
BIC: CBUNBGSF
MKB Unionbank клон Благоевград
ДА ПОМОГНЕМ НА БОБИ!

Вече е планирано и следващото събитие, което ще е под знака на благотворителността. На 15-и февруари близки и приятели на болния млад мъж организират концерт в зала " Пейо Яворов" в Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай