Кръщават улици в най-новото село

Кръщават улици в най-новото село | StandartNews.com

Жители на община Гоце Делчев дават предложения за именуване на улици в най-новото село у нас – Попови ливади. От кметството обявиха, че до 12 юли тази година ще се събират идеите не само на местните хора, но и на жители на други населени места. Всеки, който иска да предложи име за улица в курортното населено място, може да го публикува във фейсбук страницата на общината - ТУК, или на e-mail: [email protected].

Те могат да се подават и в Информационния център на кметството.

Над 400 вили и къщи на неврокопчани от февруари не са в курортната местност Попови ливади, а в село със същото име. Имат си и пощенски код. Правителството даде зелена светлина курортът да стане населено място. Новото селище ще запази своя курортен характер. Общината пък ще има възможност да го развива с включването му за финансиране по различни европейски и национални програми през новия програмен период 2014-2020 година. Досега това нямаше как да се случи, тъй като не се отпускат инвестиции за ненаселени места. Сега вече няма пречки това да се случи в обявения още през 1967 година за климатичен планински курорт в Пирин планина.

Новите придобивки ще са не само за близо шестдесетте постоянно живеещи тук, но и за стотиците, които идват всеки уикенд и през ваканцията в крайградските си къщи. Те вярват, че ще се изгради необходимата инфраструктура и ще се облагороди районът, в който живеят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай