Кръшно хоро и балони в небето за 3-ти март във Враца

Кръшно хоро и балони в небето за 3-ти март във Враца | StandartNews.com

Стотици врачани изпълниха днес централния площад във Враца „Христо Ботев". С ритуал по издигане на националния флаг, благодарствен молебен и водосвет за здраве и благоденствие, започна отбелязването на Националния празник в града. Деца от училищата в града пък пуснаха в небето над 200 балона в цветовете на трибагреника. В честването се включиха още средношколския хор „Отец Паисий", военнослужещи от формирование 54990, духовият оркестър при местното читалище „Развитие" и 5-годишната Мериан Поповска, която накара публиката на площада да настръхне със стихотворението „Аз съм българче". След официалното отбелязване на празника на площад „Христо Ботев" стотици се хванаха на българско хоро.

„Днес е 3 март! Ден на гордост, на национална чест и на достойнство. Днес е и денят, в който трябва да направим равносметка как тачим и почитаме 3 март. Ние имаме повод да се гордеем, защото една от причините да го има 3 март е и нашето участие - боевете на връх Вола, които и до ден днешен отекват в сърцата на врачани. Убеден съм, че няма врачанин, който споменавайки името на Ботев и на Вола, да не настръхва. Затова трябва да се гордеем и да възпитаваме у децата си чувство на национална гордост и дълг.", обърна се към присъстващите кметът на Враца Калин Каменов.

Заедно с екипа си той продължи патриотичната инициатива, започната вчера във врачанските училища, раздавайки трибагреници на жителите и гостите на града.

Финалът на празника бе поставен с пищен концерт в градската концертна зала, която се оказа тясна да побере стотиците гости, дошли да му се насладят. В него се включиха танцьорите от състав „Хемус", децата от формация „Радост" и квартет „Чарити".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай