Качват вандали и гамени в сайта на община Бургас

Качват вандали и гамени в сайта на община Бургас | StandartNews.com

Гамени и вандали ще бъдат изтипосани в електронният сайт на община Бургас. За тях е предвиден специален раздел, който ще играе ролята на "стена на срама". Там вече се появиха ликовете на трима вандали, заснети да рушат общинско имущество. Местните власти призовават всеки, който ги разпознае, да подаде сигнал в полицията.

Последните "документирани" случаи са от 1 януари, когато камера на бул. "Стефан Стамболов" е заснела как автомобил се врязва в новата ограда пред спирката на Новата поща, разделяща двупосочното движение. На записа се вижда как шофьорът излиза от колата в неадекватно състояние и си тръгва от мястото на инцидента, но след малко се връща в автомобила, дава на заден ход и бяга от мястото на произшествието.

Най-новият случай на заснет вандалски акт в града е изпратен преди дни от гражданин до фейсбук профила на кмета Димитър Николов. Той касае същата предпазна ограда, но в по-горния участък, срещу Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров". Изпратените снимки показват как двама младежи с качулки отвинтват болтовете, с които е хваната част от оградата. Двата видеоматериала вече са качени в общинския сайт.

Общинска администрация призовава гражданите, които са заснели такива снимки или видео клипове, да ги изпращат на електронна поща: [email protected]

Целта е всеки, който разпознае на тях извършителите, да подава своевременно сигнал до полицията за издирването и залавянето им.

Освен снимки от гражданите, такава функция ще изпълнява и Центърът за контрол на трафика в Бургас, помещаващ се в сградата на спортния корпус на ПМГ "Акад. Н. Обрешков", който е част от проекта "Интегриран градски транспорт". В него ще се наблюдава и събира информация от камерите, монтирани по спирките, в автобусите и на основните кръстовища в града. Те ще дават възможност за бърза реакция при пътно-транспортни произшествия, актове на вандализъм, бедствия и разкриване на престъпления, тъй като трафик-центърът ще бъде свързан със спешния номер 112 и пътна полиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай